Grote renovatie bij SDZ: “Noodzakelijk na dit seizoen”

Veel clubs hebben zich de afgelopen periode behoorlijk versterkt voor volgend seizoen. Bij zondag vierdeklasser SDZ vond zelfs een grote renovatie plaats. Liefst 21 nieuwe gezichten dragen na de zomer het zwart/witte tenue van de club. Trainer Ron van der Velde erkent dat het een complete vernieuwing is. “Maar dit was wel nodig na afgelopen seizoen.”

Dit seizoen zullen ze bij SDZ snel willen vergeten. De ploeg moest zich in de nacompetitie veilig spelen en had het geluk dat het als nummer twee in een poule alsnog in de vierde klasse kon blijven. Van der Velde hoeft niet lang te zoeken naar een reden daarvoor. “De selectie was gewoon te krap. Halverwege het seizoen waren een paar spelers van het eerste elftal vertrokken, om wat voor reden dan ook. Uiteindelijk hebben we het seizoen afgemaakt met zeven selectiespelers, plus aanvullingen uit het tweede elftal en de A-jeugd. Dat is te weinig, dus een grote renovatie was nodig.”

Met 21 nieuwe namen, veelal oud-spelers die terugkeren, is de selectie weer op peil bij SDZ. “We hebben nu 39 spelers voor twee elftallen. Dat is een prima aantal. Toen de eerste spelers zich hadden gemeld, volgde de rest al snel. Met de selectie die we nu hebben ben ik zeer tevreden. Er zijn een tiental spelers die SDZ echt naar een hoger niveau brengen.” Zo spelen onder andere Tim (Huizen) en Dennie Klaasen-Bos (Beursbengels), Mitchel van Dijk (HBOK) komend seizoen voor SDZ. Ook komen er vijf spelers over van VVA/Spartaan en drie van Buitenboys.

“Of we met deze renovatie bovenin mee kunnen draaien? Ik vind dat we dat hiermee móeten”, zegt Van der Veld zelfverzekerd. “De selectie is nu van dusdanige kwaliteit dat we echt die stappen kunnen maken. Natuurlijk moet je er altijd eerst een team van maken, daar zullen we in de voorbereiding hard aan werken. Maar we hebben er het spelersmateriaal voor om te promoveren. Dat is ook de ambitie van SDZ.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!