Grote vechtpartij tijdens De Meteoor – Ankaraspor

De wedstrijd tussen De Meteoor en Ankaraspor in de zondag vierde klasse E is uitgelopen in een grote vechtpartij. Twee minuten voor tijd, bij een 4-3 tussenstand, sloeg de vlam in de pan. De scheidsrechter zou hierbij ook enkele trappen hebben gekregen.

Nadat Youri Nederlof in de 88ste minuut de 4-3 maakte voor De Meteoor, zouden de spelers van Ankaraspor op de scheidsrechter zijn afgestormd. “Hij werd neergetrapt, bespuugd.. Daarna renden twee spelers ook naar onze trouwe supporters toe, waardoor het een grote vechtpartij werd en zelfs de politie erbij moest komen”, zegt De Meteoor-trainer Trevor Strobbe. De arbiter staakte het duel, waarin nog twee minuten gespeeld moest worden, en vulde even later de 4-3 in als eindstand. Alsof er niks gebeurd was.

In totaal werd er drie keer rood getrokken voor Ankaraspor. Eentje was tijdens de wedstrijd, de andere twee na afloop. Volgens Ankaraspor-voorzitter Hayati Kulaksiz is er wel iets gebeurd, maar wordt ‘alles een beetje overdreven’. “Het was een beetje discussie, heen en weer. Ik hoorde dat de scheidsrechter een voetje tegen zijn knie had gekregen. Maar wie iets gedaan heeft in alle drukte, heb ik niet kunnen zien.”

Uiteindelijk werd de scheidsrechter onder begeleiding van de politie naar huis geholpen, nadat hij daarvoor eerst vanwege een “doodschop” in de fysioruimte behandeld zou zijn geweest aan zijn enkel. Strobbe: “Hij was hartstikke bang. Het is echt schandalig, spelers van Ankaraspor gingen helemaal los. Ze waren zo opgefokt terwijl ze nergens meer voor spelen. En dan laat je je zo gaan? Dat kan gewoon niet.”

Zowel Strobbe als Kulaksiz heeft de leidsman na afloop niet meer gesproken. Naar verluidt is de KNVB al op de hoogte gesteld hierover.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)