Don Guezen boekte met HBOk een 5-0 overwinning op Opperdoes

Guezen (HBOK) niet eens met indeling in West 2

De KNVB had toegezegd de indeling van de competities anders aan te pakken, maar eenmaal na de bekendmaking van de indeling is er niets veranderd. Zo zijn Swift en Zwaluwen ’30 (Hoorn) opnieuw ingedeeld in de eerste klasse B bij teams uit West 2. HBOK is daar ook bijgekomen, al is trainer Don Guezen het daar niet mee eens.

“Ik vind het een schande”, vertelt Guezen. “HBOK is Amsterdam-Noord en hoort gewoon in West I. De KNVB zou indelen met postcodes, maar zelfs dan klopt het niet. Dan zouden we gewoon ingedeeld worden bij de regio Utrecht in West 1. Dat was veel beter geweest voor ons, daar zitten een paar leuke clubs. Maar de KNVB heeft ons in West 2 geplaatst, dat kan eigenlijk gewoon niet.”

De indeling in de eerste klasse A van West 1 verbaast Guezen nog meer. “Er zijn vier teams uit Zuid 1 en twee uit Oost in de eerste klasse A. En dat in West 1, dat kan gewoon niet. Als eersteklasser horen wij gewoon ingedeeld te worden bij ploegen in ons district. Ik weet niet hoe de KNVB dit geregeld heeft, maar de indeling klopt niet. Ik snap er helemaal niets van.”

Voor HBOK staan er nu uitwedstrijden naar Hoek van Holland (87 km) en Vlaardingen (90 km) op het programma. “Ik weet niet of er veel toeschouwers van de uitploeg zullen zijn bij ons in Zunderdorp. Ik had liever tegen clubs uit het district gespeeld, Eemdijk, Zuidvogels of De Meern. Maar in plaats daarvan treffen we nu clubs die ik niet eens ken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)