Home / Algemeen / Guezen (HBOK): “Niet gek dat we het moeilijker hebben als vorig jaar”

Guezen (HBOK): “Niet gek dat we het moeilijker hebben als vorig jaar”

Het gaat dit seizoen alles behalve crescendo bij HBOK. De formatie van trainer Don Guezen promoveerde vorig seizoen naar de zaterdag eerste klasse B en verloor dit weekend met 4-0 van GHC waardoor de ploeg nu laatste staat op de ranglijst met acht punten.

“Vorig seizoen liep alles op rolletjes en toen hoorde je niemand. Nu zien ze dat we onderaan staan en word ik opeens door Jan en allemaal gebeld. Het verschil tussen de eerste en de tweede klasse is nou eenmaal groot. Dus het is niet gek dat we het nu moeilijker hebben als vorig jaar. Fouten die we maken worden gelijk afgestraft en de kansen die we creëren gingen er toen wel in en nu niet.”

HBOK begon goed aan het seizoen door in de eerste vier wedstrijden meteen zeven punten te pakken maar daarna kwam er bij de ploeg van Guezen zand in de molen en werd er in zeven wedstrijden slechts één punt behaald. “De sfeer is er niet minder om geworden. We trainer iedere week keihard en met veel plezier maar we moeten realistisch zijn. We hebben gewoon niet genoeg goede spelers voor de eerste klasse.”

Vlak voor de wintersport wordt de equipe van Guezen nog twee keer serieus op de proef gesteld. Dit weekend krijgt HBOK de nummer twee van de ranglijst, Sportlust 46′, op bezoek en een week later moet HBOK serieus aan de bak tegen Forum Sport dat net als HBOK acht punten heeft. “We hebben aanstaande zaterdag niets te verliezen en tegen Forum Sport worden we misschien geacht om punten te pakken maar ik vind dat we dat iedere week moeten doen.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Archief

Kijk voor meer nieuws, standen en uitslagen op de klasse pagina van zaterdag 1b