Home / Algemeen / Guezen stopt bij HBOK: “Dit doet pijn in mijn hart”

Guezen stopt bij HBOK: “Dit doet pijn in mijn hart”

Don Guezen heeft zijn contract bij HBOK niet verlengd. Ondanks dat het gevoel nog altijd goed was tussen club en trainer meldde Guezen de club afgelopen zaterdag dat hij niet meer door wil gaan als hoofdtrainer. “Ik wil vaker bij mijn zoon kijken. Hij speelt nu in de B1 van AFC op zaterdag. Laatst kon ik eindelijk weer eens kijken bij een toernooi. Dan sta ik echt te genieten langs de kant. Ik heb dat echt gemist.”

De 55-jarige trainer is bezig aan zijn vierde seizoen bij HBOK. Vorig jaar promoveerde hij naar de eerste klasse B. Op dit moment staat de ploeg op de voorlaatste plek met elf punten. “Het staat allemaal heel dicht bij elkaar. In principe maak ik het seizoen gewoon af, ik verwacht dat we ons handhaven. Ik denk zelfs dat een periodetitel tot de mogelijkheden behoort.”

“Ik heb echt een heerlijke tijd gehad bij HBOK. Ondanks dat onze middelen beperkt zijn spelen we toch in de eerste klasse. We spelen vaak tegen clubs met meer dan twaalfhonderd leden. Wij hebben slechts drie kleedkamers! Dat is de charme van HBOK en ik ga de warme mensen bij de club missen. Ik neem afscheid met pijn in mijn hart.”

Naast zijn eigen voetbalschool Maradona zou Guezen graag nog iets anders in het voetbal willen doen. “Als HBOK het wil zou ik bijvoorbeeld als assistent kunnen werken en bij de doordeweekse trainingen kunnen helpen. Ik zou ook wel bij een mooie club op zondag willen trainen. Als jeugdtrainer bij mijn zoon is niet verstandig. Als je vijftien bent wil je niet meer door je vader getraind worden.”

Verslag: Sam Porskamp