Guus Zuidema hoopt op periodetitel voor IVV

Na een moeizame start heeft IVV de rug gerecht in de zondag vierde klasse F. De Landsmeerders zijn bezig aan een prima serie. Van de laatste zes wedstrijden werden er vijf gewonnen, waardoor de ploeg van Charles Loots inmiddels naar vierde plaats is geklommen.

Doelman Guus Zuidema is blij dat IVV het tij heeft kunnen keren na de pijnlijke 7-0 nederlaag bij SDZ, twee maanden geleden. “Tegen SDZ hadden we echt een off-day. Ik vind het moeilijk om te zeggen wat er daarna veranderd is. Met name sinds de overwinning op RCZ (27 november, red.) is er veel vertrouwen binnen de groep en achterin staat het als een huis. We hebben de afgelopen wedstrijden heel weinig kansen weggegeven en daardoor hebben we ook kunnen winnen van Purmerend en Zaandijk.”

De Landsmeerders degradeerden vorig seizoen via de nacompetitie naar de vierde klasse en willen graag snel terugkeren in de derde klasse. Met tien punten achterstand op koploper SDZ lijkt het kampioenschap niet meer haalbaar, maar Zuidema hoopt via de nacompetitie alsnog kans te maken op promotie. “We staan er goed voor in de tweede periode, maar het word wel lastig om die te pakken. SDZ heeft een hele goede ploeg en hoort gewoon thuis in de derde klasse. Wij gaan gewoon ons best doen om de laatste vier wedstrijden te winnen.”

In die wedstrijden neemt IVV het na de winterstop op tegen achtereenvolgens op tegen Nieuw-West, Ilpendam, Buiksloot en Buitenveldert. “Het is jammer dat het nu winterstop is, want we zatten er net lekker in. We hebben alleen tegen DRC nog ongelukkig verloren, maar inmiddels vallen de doelpunten wel aan de goede kant.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Michelle de Haas

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!