Home / Algemeen / Gwendell van Riemsdijk gaat zaterdagelftal van Zuidoost United op poten zetten

Gwendell van Riemsdijk gaat zaterdagelftal van Zuidoost United op poten zetten

Het eerste elftal van Zuidoost United bestaat volgend seizoen uit talenten van Van Riemsdijk Sport (MIO Football). Gwendell van Riemsdijk, die nu bij Olympia Haarlem actief is, neemt met zijn academie de plek in van de huidige Zaterdag 1.

Na twee jaar met zijn talenten in de Onder-19-competities te hebben rondgelopen – eerst ZSGOWMS en dit seizoen Olympia Haarlem – wilde Van Riemsdijk de stap naar het seniorenvoetbal maken. Volgens hem is die prikkel en weerstand beter voor hun ontwikkeling. Via Glynor Plet raakte hij in contact met de Amsterdammers. “Zuidoost United is net als Olympia Haarlem een slapende reus; een topaccommodatie en er komt enorm veel talent uit deze buurt. Ik wil proberen daar iets neer te zetten.”

Afvallers van clubs als Cambuur, FC Volendam en Almere City krijgen straks de kans om zich te bewijzen, onder meer door extra wedstrijden tegen jeugdteams van profclubs. “Het wordt een interessant elftal om in de gaten te houden”, zegt Van Riemsdijk. Hij start met een gloednieuwe selectie die grotendeels bestaat uit A-junioren. Slechts één speler komt mee vanuit Haarlem. Van die lichting hebben dertien spelers bij verschillende clubs een stage afgewerkt. Drie daarvan konden een contract tekenen. Bovendien werden uit het eerste elftal Janyro Purperhart (Jelgava, Letland) en Joey Salden (Valdres, Noorwegen) naar het buitenland gebracht.

Van Riemsdijk denkt dat zijn spelers de zaterdag vierde klasse, waarin ze moeten presteren, niet zullen onderschatten. Dat is juist een extra test voor ze. “Bij ZSGOWMS begonnen we ook in de eerste klasse voor Onder-19. Dan win je elke keer met 10 of 11-0, maar kan je wel tegen de jongens zeggen: scoor gewoon een tien. Motiveer je daar maar voor. Tegen PSV, Feyenoord of Roda JC kan iedereen zich motiveren, maar doe het nu ook. Dan ben je een hele goede. Het is dus ook een mentale training. Dat stukje mentaliteit of karakter gaat de doorslag geven of ze het kunnen halen in het profvoetbal.”

Bovendien wordt de trainer komend seizoen bijgestaan door Adem Caliskan (huiswerkbegeleiding) en mede-eigenaar Melvin Bouterse (krachttraining en voeding). “Daar gaan zij een groot verschil in maken.”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)