Haaglandia trekt alsnog eerste zondag team terug uit hoofdklasse

Het hele seizoen hing het gerucht al rond de velden, maar nu, zo’n negen wedstrijden voor het eind gebeurt het dan toch: Haaglandia trekt de stekker uit het eerste zondagelftal dat uitkomt in de Hoofdklasse.

Verregaande gevolgen heeft het niet, want alle clubs wisten van Haaglandia te winnen. OFC, De Dijk, JOS Watergraafsmeer en Chabab worden dus niet tekort gedaan. Op de klassenpagina zijn inmiddels de uitslagen van Haaglandia verwijderd en er zal nu ook nog maar in twee periodes worden gespeeld. De periodetitels voor Quick en De Dijk blijven staan.

De doelpunten die door de clubs uit onze regio tegen Haaglandia zijn gemaakt worden verwijderd uit het BvCM Topscorersklassement. De factor (nu 1.4) zal worden aangepast. Aanstaande dinsdag meer daarover in onze nieuwe overzicht.

Klik hier voor de nieuwe, actuele, stand.

De KNVB heeft gisteren (woensdag) een brief aan alle clubs uit de afdeling gestuurd. Deze luidt als volgt:

“Haaglandia/Sir Winston heeft aangegeven met hun 1e zondagelftal niet meer op te komen bij de resterende vastgestelde competitiewedstrijden.

Dit heeft het bestuur amateurvoetbal van de KNVB doen besluiten om, op basis van het reglement wedstrijden amateurvoetbal artikel 9 lid 1a, Haaglandia/Sir Winston met onmiddellijke ingang uit de competitie te nemen. Uiteraard betreuren wij dit ten zeerste, echter rest ons geen andere mogelijkheid waardoor wij hiertoe over gaan. Op basis hiervan wijzigt de competitiestand, daar behaalde wedstrijdpunten en gescoorde doelpunten komen te vervallen.

Met betrekking tot de periodes wijzigt ook een aantal zaken: Quick heeft de 1e periodetitel reeds veroverd en blijft dan ook aangemerkt als winnaar van de 1e periode. De Dijk heeft de 2e periodetitel reeds veroverd en blijft dan ook aangemerkt als winnaar van de 2e periode. Het uit de competitie nemen van Haaglandia/Sir Winston heeft tot gevolg dat: periode 3 de wedstrijddagen 14 t/m 26 omvat. Na wedstrijddag 26 heeft elk elftal uitkomende in de hoofdklasse A 12 wedstrijden voor de 3e periode gespeeld.

Aangaande de wedstrijden die Haaglandia/Winston tot op heden heeft gespeeld, is onder andere van toepassing dat tijdens deze wedstrijden gegeven gele en rode kaarten niet komen te vervallen. Zoals gezegd komen de behaalde wedstrijdpunten en gescoorde doelpunten wel te vervallen (zie hoofdstuk 2.7.4. van het handboek competitiezaken amateurvoetbal).”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!