Handhaving een feit voor Swift na puntendeling met Sparta Nijkerk

En zo liep het allemaal toch nog goed af voor hoofdklasser Swift. De ploeg van Mark Evers speelde met 0-0 gelijk tegen Sparta Nijkerk en dat bleek achter ruim voldoende voor handhaving in de hoofdklasse.

Omdat, na het wegvallen van VVA’71, Swift volgende week , tijdens de laatste speelronde, vrij is kon het wel eens in een lastige situatie terecht komen. Vanaf de zijlijn toekijken of het zich wel of niet veilig had gespeeld was geen gewenste situatie voor de Amsterdammers.

Dat scenario kan gelukkig de ijskast in door de puntendeling met Sparta Nijkerk. De Amsterdammers handhaven zich dus als promovendus en dat is een knappe prestatie voor de ploeg van Mark Evers. Swift begon het seizoen heel voortvarend en was zelfs even koploper en speelde lang mee om de bovenste plaatsen. In de maanden november en december werd er echter geen wedstrijd meer gewonnen en zakte de ploeg weg op de ranglijst.

Toen in februari en maart achtereenvolgens werd verloren van Putten, Huizen, Achilles Veen, SVL en Eemdijk kwam de degradatiestreep steeds dichterbij. De zege op koploper Odin’59 (9 april) gaf weer de nodige ruimte, maar na de nederlaag tegen Ajax zei Evers dat Swift nog vier punten nodig had om zich te handhaven. Met de zege op LRC (1-0) vorige week leek het klusje geklaard. Het punt tegen Sparta Nijkerk was achteraf niet eens nodig omdat Bennekom verloor.

Voor Swift zit de competitie er op. Wat rest is de bekerfinale over twee weken in Mijdrecht tegen Magreb’90. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag Hoofdklasse A.

Archief foto Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)