Hans Kraaij (DOVO) ontsnapt tegen vierdeklasser ZSGOWMS

In de derde knock-out ronde van de KNVB beker heeft zaterdag vierdeklasser ZSGOWMS net niet voor ene stunt kunnen zorgen. In Veenendaal werd maar nipt met 3-2 verloren van zaterdag hoofdklasser DOVO. De ploeg van Hans Kraaij ontsnapte zo aan een regelrechte afgang.

Vanaf de eerste minuut probeerde DOVO druk uit te oefenen op de defensie van de Amsterdammers en dit leverde na twee minuten al een hele grote kans op. Srhhat Koc was dicht bij de openingstreffer, maar Jordy Kreuger haalde de bal van de doellijn.

Het eerste kwartier was duidelijk voor de thuisploeg en ZSGOWMS moest zichtbaar wennen aan het hoge tempo. Langzamerhand kroop de ploeg van coach Willem Jansen steeds meer uit haar schulp. Na achttien minuten werd Joey van den broek neergelegd en de toegekende vrije trap werd door Gerben Bolten prachtig binnen geschoten (0-1). Een zes man muur was duidelijk niet voldoende.

10998322_806992796015693_4775406953013100049_n

DOVO was even de weg kwijt en in de 22ste minuut werd een terugspeelbal aan de zijkant onderschept door Joey van den Broek die meteen het strafschopgebied inging. Vervolgens werd de aanvaller duidelijk aan het shirt getrokken waardoor hij de bal niet meer kon binnenschieten. De scheidsrechter oordeelde echter tot een doeltrap in plaats van een strafschop.

DOVO probeerde met man en macht de 1-1 binnen te schieten en kreeg enkele kleine mogelijkheden vanuit de tweede lijn. In de 28ste minuut was het toch raak voor DOVO. Een combinatie tussen Serhat Koc en Bart van Brakel werd knap afgerond door laatstgenoemde. Vlak voor rust kwam DOVO ook nog op voorsprong. Een combinatie op rechts werd teruggetrokken vanaf de achterlijn waar Serhat Koc op twee meter voor het doel klaar stond om de 2-1 binnen te tikken.

10991247_806994176015555_6952163298876398475_n

Na de rust kwam ZSGOWMS sterk uit de kleedkamer. Er werd beter verdedigd en ZSGOWMS kwam er af en toe gevaarlijk uit. In de 56ste minuut was het Dave Jansen die uit een inworp de bal ver in het strafschopgebied gooide op het hoofd van Stephan Kalse, die de bal voor de voeten van Sancho van Soelen bezorgde. Met zijn rug naar het doel legde hij de bal klaar op de rand van het strafschopgebied voor zijn broer Chico van Soelen die de bal precies in de kruising plaatste en de doelman kansloos liet. Vreugde aan de kant van ZSGOWMS dat zich weer terug in de wedstrijd geknokt had. Na de 2-2 ging de wedstrijd redelijk gelijk op. Het initiatief lag nog steeds bij DOVO maar ZSGOWMS had de organisatie goed op orde waardoor het slechts tot af en toe bij een poging van afstand bleef.

10427251_806992846015688_6568658003571955001_n

In de 68ste minuut mocht DOVO een vrije trap nemen vanaf de linkerkant van het veld na een noodzakelijke ingreep van Carlos Lieuw a Soe, die een voortreffelijke wedstrijd speelde. De vrije trap werd voor het doel geslingerd en in duel met Mauro Peter was het Stephan Kalse die de bal in eigen doel kopte waardoor de stand 3-2 was. ZSGOWMS had nog 20 minuten lang de kans om iets aan deze achterstand te doen maar de krachten vloeide langzaam weg. Het spel werd vooral nog beperkt tot verdedigen waardoor DOVO niet meer tot grote kansen kwam.

10959671_806992639349042_4522011454096588377_n

De laatste vijf minuten zette de uitploeg alles op alles om er nog een gelijkspel uit te slepen en ging vol op de aanval spelen. Dit leidde in de allerlaatste minuut nog bijna tot de 3-3. Een vrije trap van Davey Huisman werd teruggekopt door Stephan Kalse op Michael van Diepenbos die de bal voor het inschieten had. De scheidsrechter floot de situatie af voor een overtreding tijdens het doorkoppen waardoor de gelijkmaker niet meer viel. De 3-2 eindstand bleef op het bord staan en zo eindigt het bekeravontuur in Veenendaal en bekert DOVO verder.