Home / Algemeen / Hans Kraay jr. haalt Van der Molen naar DOVO

Hans Kraay jr. haalt Van der Molen naar DOVO

Transfernieuws in de zaterdag hoofdklasse A. Wouter van der Molen verruilt aan het eind van dit seizoen Sparta Nijkerk voor VV DOVO. De voormalig verdediger en aanvoerder van Ajax zaterdag zal daar een belangrijke rol in het hart van de verdediging van trainer Hans Kraay jr. krijgen.

De overstap van de koploper van de zaterdag hoofdklasse A naar de nummer tien is zeker opmerkelijk te noemen. Sparta Nijkerk is goed op weg om volgend jaar uit te komen in de Topklasse. Met momenteel acht punten voorsprong op het op de tweede plaats staande Quick Boys is Sparta daar de grootste kanshebber voor promotie. Van der Molen: “Het gaat inderdaad erg goed bij Sparta en ik heb het hier erg goed naar mijn zin. Ik heb deze moeilijke beslissing uiteindelijk na een paar goede gesprekken met DOVO en met Hans Kraay genomen. DOVO zat al een paar jaar achter mij aan, maar met de visie voor volgend seizoen neem ik dit jaar wel de stap.”

DOVO draait met momenteel een tiende plaats in de ranglijst niet een heel sterk seizoen. Hier hopen zij door onder andere de komst van Van der Molen en trainer Hans Kraay jr. volgend jaar verandering in te brengen. Van der Molen: “De trainer heeft mij verteld dat we volgend jaar een stuk aanvallender gaan spelen en dat de ambitie er is om promotie af te dwingen naar de Topklasse. Naast de speelstijl zullen er ook nog een aantal spelers naar DOVO komen waardoor we een grote kanshebber worden.”

Van der Molen is een verdediger die ook heel goed op het middenveld zijn plek weet te vinden. Bij DOVO zal hij een plaats in het hart van de verdediging krijgen waarbij hij een bepalende speler zal worden. Van der Molen: “In de gesprekken met Hans Kraay jr. is er naar voren gekomen dat ik de ideale verdediger voor zijn spel ben. Zeker met het aanvallende spel van Hans Kraay jr. waarbij de opbouw een belangrijke factor speelt.”

Van der Molen zal dit nog gewoon in Nijkerk op het voetbalveld staan en proberen hier met een kampioenschap afscheid te kunnen nemen.

Kijk voor meer informatie en programma’s en standen op de klassenpagina van de hoofdklasse zaterdag.

Verslag Rob Wiggerink

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)