Home / Algemeen / Hans Kraay jr. (Lienden) wint eindelijk in Amsterdam van AFC

Hans Kraay jr. (Lienden) wint eindelijk in Amsterdam van AFC

Het heeft even geduurd, maar Hans Kraay jr. heeft zijn eerste competitiezege in Amsterdam te pakken. Aan de Boelelaan won FC Lienden met 1-3 van AFC, dat in 2017 pas één punt wist te pakken. De ploeg van Ton du Chatinier is inmiddels afgezakt naar de achtste plaats en woensdag komt ook nog koploper Jong AZ naar Amsterdam.

Voor de zevende keer (waarvan vijf in competitieverband) kwam Kraay jr. naar Amsterdam en alleen in het bekertreffen met DWV in 2008 stapte hij als winnaar van het veld. Daarna ging het steeds mis. Vanmiddag kon hij eindelijk met een grote glimlach de kantine van AFC instappen. Iets wat hem met zowel JVC Cuijk als Lienden nog nooit was gelukt.

Foto Mario Wormhoudt | Tom van den Brink ziet zijn omhaal net naast gaan

Op de overwinning van Lienden viel niets af te dingen. Vooral na rust zakte AFC door de mand en kwam het er amper aan te pas. In de eerste helft was het nog strijdvaardig en bleef het op gelijke hoogte met de bezoekers. Nadat Mo Bendedi in de 22ste minuut voor de 0-1 had gezorgd, schoot Daan Sutorius vier minuten later, na een handbal van Tom van der Neut, vanaf elf meter de 1-1 binnen. AFC was gelijkwaardig aan Lienden en liet bovendien duidelijk zien dat het meer strijd leverde dan vorige week tegen Jong Vitesse, toen het met 2-6 verloor.

Foto Mario Wormhoudt | Invaller en (voormalig) supersub Matthijs Jesse kon het verschil na rust ook niet maken

Na rust was ‘het huilen met de pet op’ voor AFC. Nieuweling Danny van den Meiracker (in de winterstop overgekomen van Spakenburg) zorgde na een uur spelen voor de 1-2 en tien minuten later maakte Abderrahim Loukili aan alle Amsterdamse hoop een einde door de 1-3 achter Laszlo Sandor te schieten. De wissels (Jesse, Wulffraat en Van Zweeden voor Kulhan, Bosma en Biberoglu) die Du Chatinier nog doorvoerden, waren niet de gewenste versterkingen. Zowel Bosma als Kulhan moesten met een blessure naar de kant.

Foto Mario Wormhoudt | Loukili beslist de wedstrijd en maakt de 1-3

De voorsprong op de nummer veertien, een plek die nacompetitie inhoudt, is nog ruim (zes punten en een wedstrijd meer), maar in het clubhuis – waar de stemming na afloop niet al te best was – kon je uit sommige hoeken toch het woord ‘degradatiespook’ horen. Aan de andere kant staat AFC ook slechts één punt achter de nummer twee (GVVV) van de ranglijst.

Woensdagavond om 20:00 uur haalt AFC het eerder afgelaste duel tegen koploper Jong AZ in. Eerder mocht er van de KNVB niet op het kunstgrasveld gespeeld worden omdat dat veld niet aan de eisen van de Tweede Divisie zou voldoen, maar nu houdt de voetbalbond voet bij stuk dat het duel woensdag gespeeld moet worden. AFC beschikt niet over een lichtinstallatie rondom het hoofdveld.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto’s Mario Wormhoudt

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC