Home / Algemeen / Hans Verhoogt en Ouderkerk gaan niet met elkaar verder

Hans Verhoogt en Ouderkerk gaan niet met elkaar verder

Zaterdag derdeklasser SV Ouderkerk en Hans Verhoogt gaan aan het einde van het seizoen uit elkaar. De oefenmeester is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij Ouderkerk. Het bestuur wilde niet nog een vijfde jaar verder met de trainer.

Verhoogt was bij Ouderkerk zeer succesvol. De afgelopen jaren wist hij steeds een periodetitel te veroveren maar promotie zat er steeds niet in. Dit seizoen heeft zijn ploeg het een stuk moeilijker in de derde klasse en verkeerd de ploeg van Verhoogt aan de onder kant van de ranglijst. Dat komt met name door het inpassen van de jeugd. Eerder zei verhoogt al tegen Het Amsterdamsche Voetbal dat zijn ploeg wat wisselvallig is en dat hij de jeugdige spelers te snel moest brengen vanwege blessures.

Verhoogt: “Het bestuur van Ouderkerk heeft mij verteld dat ze een vijfde jaar te veel vinden. Ik had er zelf nog niet eens over nagedacht wat ik zou willen. Vorig seizoen wilde de spelersgroep graag dat ik zou blijven en daarom heb ik er een vierde jaar aan vastgeknoopt. Normaliter is het beleid van de club om een trainer maximaal drie jaar te houden.”

Hans Verhoogt 1

Nu er een vernieuwde en jonge ploeg staat had Verhoogt misschien best nog wel een jaartje door gewild laat hij doorschemeren. Verhoogt: “ Ik weet ook niet wat de groep wilde. Dat moet ik ze nog vragen.”

Verhoogt, die beschikt over het trainersdiploma 2, zou graag weer voor een langere tijd bij een club werken. Verhoogt: “ Ik ben overal wel een langere tijd gebleven. Vijf jaar bij SCW, vier jaar bij RKAV en dus ook vier bij Ouderkerk. Ik hou er van om aan een team te kunnen  bouwen. Ik wil best een contract aan gaan voor een seizoen maar dan wel met de intentie om langer samen te werken. Of dat bij een zaterdag of een zondag club is maakt me niet uit.”

Binnenkort zullen wij weer starten met onze wekelijkse trainerscarousel. U kunt u informatie mailen naar info@hetamsterdamschevoetbal.nl

Foto’s Hans van Beek