SONY DSC

Hans Verhoogt ziet groei bij De Meer en verlengt

Hans Verhoogt is ook komend seizoen trainer van zaterdag vierdeklasser De Meer. De oefenmeester ziet voldoende groei binnen zijn selectie en de club om er nog een jaar aan vast te knopen. Verhoogt is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen bij de club uit Amsterdam-Oost.

Verhoogt heeft de club lang laten wachten met zijn antwoord op de vraag of hij langer wilde blijven. “De groep heeft heel duidelijk aangegeven dat ze graag met me verder willen en ook de club heeft dat kenbaar gemaakt. Ik miste aanvankelijk de prestatieve uitdaging, maar de laatste tijd is er veel veranderd en zie ik voldoende perspectief om er nog een jaar aan vast te knopen.” De Meer is momenteel koploper in de zaterdag vierde klasse C en veroverde afgelopen zaterdag (2-1 winst op Diemen) de tweede periode.

Foto Erik van Bemmel | Verhoogt in 2014 voor een fotoreportage van Het Amsterdamsche Voetbal

“Binnen de club merk je dat het voetbal op zaterdag steeds meer is gaan leven. Ook bij het bestuur is dat niet onopgemerkt gebleven. Ze sluiten hun ogen niet meer voor de zaterdag.” Waar Verhoogt aan begin van het seizoen alleen nog maar met het eerste elftal werkte, is er sinds november een andere situatie ontstaan. Verhoogt: “Het tweede elftal is een vriendenteam en door hun ervaringen uit het verleden wilden ze niet meer samen werken met het eerste elftal. Nu ze zien dat we echt wat aan het neerzetten zijn, staan ze weer open voor samenwerking. Dat is een goede ontwikkeling. Er is weer overleg en dat is alleen maar goed. De Meer heeft op zaterdag liefst elf elftallen. Daar zitten echt wel spelers tussen die bij ons aan kunnen sluiten. We hopen voor komend seizoen dat we zowel in- als extern versterkingen kunnen vinden.”

Dat alles bij elkaar opgeteld is voor Verhoogt de reden om zijn contract met een jaar te verlengen. De trainer die onder meer werkzaam was bij Vlug en Vaardig, CSW, SV Ouderkerk en ’s Graveland strijdt momenteel voor de titel. “We staan nu twee punten voor op CTO’70 en die krijgen we nog. Overamstel hebben we twee keer gehad en staat nu op vijf punten. Verder zijn Fortius, FC Amsterdam (als ze compleet zijn) en Geuzen Middenmeer gevaarlijke tegenstanders. Het zal nog een mooie strijd worden.”

In 2014 was verhoogt een van de geportretteerden in onze (foto) serie “De mens achter de voetballer“.