Hans Zwaal stopt als hoofdtrainer van TABA

Hans Zwaal is bezig aan zijn laatste maanden als trainer van zondag vierdeklasser TABA. Na dertien jaar bij de club te hebben rondgelopen, waarvan vier jaar hoofdtrainer, draagt de oefenmeester na dit seizoen het stokje over.

“Mede onder leiding van Hans Zwaal is Taba gegroeid tot een voetbalvereniging met een duidelijk accent op voetbal zonder de sociale en gezellige sfeer van Taba aan te tasten”, luidt het bericht op de website van de club. Zwaal had in Amsterdam-Oost de leiding over de D1, C1, B1 én A1 alvorens hij zijn pupillen meenam naar de Zondag 1. Inmiddels heeft tweederde van de huidige selectie een verleden in de jeugd van TABA.

In zijn eerste seizoen (2015/16) werd Zwaal met de Amsterdammers kampioen in de vijfde klasse, waarna het in de vierde klasse als twaalfde en tiende eindigde. Momenteel bezet TABA de achtste plek. “Ik denk wel dat de jongens mondig genoeg zijn om aan te geven hoe zij zelf graag willen spelen. Dus ik verwacht dat de stijgende lijn zich onder de komende trainer zal doorzetten”, zegt Zwaal. “We draaien nu goed mee in de vierde klasse en zijn een gerespecteerde tegenstander. De groei is er nog lang niet uit.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)