Hard werkend TOB schiet zichzelf in de voet

Door de zesde nederlaag op rij zakt TOB verder weg in de zaterdag vierde klasse B. Opnieuw deed de ploeg van Remco van Twiller zichzelf ernstig tekort. Tegen koploper ADO’20 scoorden de Amsterdammers liefst drie keer, maar verloor de wedstrijd wel met 3-1.

Van Twiller had zijn opstelling ietwat aangepast met meer defensieve zekerheid achterin en in de voorhoede meer ondersteuning te geven aan de van een schorsing teruggekeerde aanvalsleider Donny Geel. Dit leek in de openingsfase goed uit te pakken. Er werd geen kans weggegeven en ADO’20 werd gedwongen de lange bal te hanteren. Zodoende creëerde TOB een licht veldoverwicht, zonder echt gevaarlijk te worden.

De openingstreffer van ADO’20 kwam net voor het halfuur als een donderslag bij heldere hemel. De tot dan toe goed keepende Jeffrey Janssens gaf een hoekschop weg en deze werd in mêlee van spelers door Esterno Vreugd over de eigen doellijn gewerkt: 1-0. Even leek TOB het spoor bijster, maar vrij snel herpakten de bezoekers zich weer en leken ook loon naar werken te kregen. Tim van Horn tikte de bal van dichtbij binnen, alleen keurde de warrig fluitende arbiter Gert van Thiemen het doelpunt af wegens het hinderen van doelman Koen Berger.

Op slag van rust kon de thuisploeg de score verdubbelen en kreeg hier opnieuw hulp bij van Vreugd. Hij werkte een scherp aangesneden vrije trap achter zijn eigen doelman: 2-0. De tweede helft was, ook mede door deze tussenstand, veel minder interessant. ADO’20 liet TOB komen en probeerde in de tegenaanval toe te slaan. De aanvallers van TOB konden weinig uitrichten met een paar standaardsituaties.

Het duel leek bij 2-0 te blijven, totdat Mitchel Umans twee minuten voor tijd oog-in-oog met Janssens de 3-0 binnen schoot. In de blessuretijd kreeg TOB waar het recht op had. Een fraaie combinatie tussen Geel en Nick Koch liet laatstgenoemde de verdiende eretreffer aantekenen. De eindstand van 3-1 vertelde uiteindelijk niet het verhaal van de wedstrijd, want TOB verdiende zeker een punt na dit duel. De kille cijfers zijn echter dat de Amsterdammers de zesde nederlaag op rij leed en daardoor het lek nog steeds niet boven hebben.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse B.