Home / Algemeen / Harde klap voor Waterwijk

Harde klap voor Waterwijk

In de 4e klasse B zaterdag had koploper ASC Waterwijk vanmiddag goede zaken kunnen doen richting kampioenschap. Het Amsterdamse VVA/Spartaan kwam op bezoek en was vastberaden om het de koploper lastig te maken ook gezien de 2-2 destijds in Amsterdam, dat hebben ze dan ook gedaan want na negentig minuten was de stand 1-4 voor de gasten.

Coach Mark de Boer van Waterwijk kreeg deze middag onverwachts te maken met een griepgeval van twee vaste spelers, topscorer Danny Koster had hoge koorts en kon niet spelen en dat deed de ploeg geen goed want het aanspeelpunt in de spits was weg en moest coach de Boer improviseren.

In de beginfase had de thuisclub wel de beste papieren want tegenstander VVA/ Spartaan werd op eigen helft terug gedrongen en  had de grootste moeite om de thuisclub van het scoren af te houden, dat lukte in eerste instantie wel maar in de 14e minuut was het toch raak toe een aanval over rechts door Joel van Ooyen laag werd ingeschoten en zijn ploeg gezien het veldoverwicht verdiend op 1-0 zette.

Hierna liet Waterwijk de gasten wat komen en dat was niet verstandig want de Amsterdammers met toch wel wat meer ervaring in de ploeg zag zijn kans waar en kon in de 27e minuut de gelijkmaker scoren, na een slechte dekking achterin bij Waterwijk kon Dick Lorier de 1-1 scoren.

Dick Lorier (VVA Spartaan) deelde kampioenskandidaat Waterwijk een harde klap toe
Dick Lorier (VVA Spartaan) deelde kampioenskandidaat Waterwijk een harde klap toe

Wel had Waterwijk nog voor de rust een voorsprong kunnen nemen maar het overleg op de beslissende momenten was er niet en kwam VVA/Spartaan goed weg.

Na de rust was er voor VVA direct al een mogelijkheid, maar de toegekende vrije schop ging rakelings over het doel van de uitstekend keepende Wilco Mackaay van de thuisclub. Waterwijk wist hierna wel weer het initiatief te nemen en was dicht bij de 2-1 maar de VVA goalie kon de schade beperkt houden.

Menig Waterwijk supporter zag dat hun ploeg niet speelde zoals ze van ze gewend waren en moest dan ook toezien hoe de Almeerders wegzakten en VVA de overhand kreeg wat later grote gevolgen zou hebben. Na een aanval over rechts miste iedereen van Waterwijk en kon kinderlijk eenvoudig Dave Jansen de 1-2 scoren. Waterwijk zette hierna een tandje bij en ging aanvallender spelen, die leidde ook tot kansen maar de het zat er deze middag niet in en toen de gasten ook nog op 1-3 (Eric Kamp) en 1-4 (Joep van Duinen) kwamen was de koek echt op bij de Almeerders en lukte er niets meer.

Trainer/coach de Boer was zeer teleurgesteld en kon niet begrijpen dat zijn ploeg deze middag en zeker voor eigen publiek het af liet weten.” we staan er nog goed voor dus als we niet meer verliezen levert dat het kampioenschap op”.

Het is te hopen dat de ploeg van coach Mark de Boer van Waterwijk a.s. zaterdag als de gestaakte wedstrijd tegen Abcoude uitgespeeld moet worden weer bij de les is want kampioen worden staat nog altijd hoog in het vaandel bij de Almeerders!

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4B.

Verslag: Herman de Wit.