Hasse Bosboom (Swift) werd gekozen tot beste speler van het toernooi.

Hasse Bosboom gaat Logchies assisteren bij Swift

Vorig seizoen besloot Hasse Bosboom het voetbal op selectieniveau bij Swift te laten voor wat het was, een paar weken geleden maakte hij voor even zijn rentree en komend seizoen is ‘Mister Swift’ weer terug bij het eerste elftal van de zaterdag Hoofdklasser. Bosboom wordt namelijk assistent van de nieuwe trainer Bart Logchies.

Hij is volgend seizoen van plan zijn TC2 te behalen en kan als assistent-trainer op Hoofdklasse-niveau extra ervaring opdoen. “Op de lange termijn wil ik kijken of het trainerschap iets voor mij is. Ik heb drie jaar geleden de C2 getraind, in combinatie met mijn TC3, en heb de ALO doorlopen. Of dit mijn toekomst is, weet ik nog niet. Ik blijf het echt per jaar bekijken.” Dit betekent immers ook dat zelf voetballen er niet meer in zit. “Voetballen vind ik nog steeds hartstikke leuk, maar ik verwacht niet dat de kans zich voordoet dat ik volgend seizoen zal spelen.”

Bosboom sprak uitgebreid met Wolfgang Hommes (technische commissie) en Bart Logchies. “De exacte invulling moeten we nog bepalen, we weten in ieder geval wat we van elkaar kunnen verwachten. Ik heb er zin in. Het is leuk om het eens van een andere kant te bekijken en onderdeel te kunnen zijn van de technische staf. Bovendien kijk ik uit naar de samenwerking met Bart. Ik hoop heel veel van hem te kunnen leren, vooral inhoudelijk.”

Met Logchies treft hij een ‘extra goede leermeester’. “Ik ben benieuwd naar hoe hij over de tactiek denkt, hoe hij spelers motiveert en wedstrijden om kan zetten. Ik zal nog moeten zoeken naar welke rol mij het best past, ook binnen de groep met spelers waar ik een jaar geleden nog mee samenspeelde, maar ik verwacht dat dit allemaal vanzelf zal gaan.”

Naast Bosboom heeft Bart Logchies ook keeperstrainer Martijn Middelbeek aan de technische staf toegevoegd. Middelbeek, oud-doelman van onder meer KBV en JOS/Watergraafsmeer, is dit seizoen actief binnen de jeugdopleiding van Ajax.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!