Hasse Bosboom zet punt achter imposante carrière bij Swift

Hasse Bosboom stopt aan het eind van het seizoen met voetballen op niveau. De voormalig aanvoerder van Swift speelde sinds 2003 in het eerste elftal van de huidige hoofdklasser. De laatste weken kwam Bosboom minder aan spelen toe.

Bosboom: “Ik ben 31 en heb geen zin om een seizoen om de bank te gaan zitten. Ik kom niet meer in de toekomst plannen van de trainer (Mark Evers, red.) voor dus is het tijd om verder te kijken. Ik krijg nog wel mijn minuten hoor, maar niet voldoende vind ik. Als ik niet speel raak ik gefrustreerd. Het is niet zo dat ik weg moest van de trainer, maar ik houd liever de eer aan mezelf.”

Bosboom (r) speelt komend seizoen samen met Mathijs Kortland in de zaterdag 3 van Swift.
Bosboom (r) speelt komend seizoen samen met Mathijs Kortland in de zaterdag 3 van Swift.

De centrale middenvelder, die afgelopen periode ook wel in de laatste linie werd gepositioneerd, speelt al zijn hele leven voor Swift. “Ik heb nooit voor een andere club gespeeld. In 2003 maakte ik mij debuut in het eerste en na een jaartje in het tweede heb ik eigenlijk altijd in het eerste gestaan. Of ik mister Swift ben? Ha ha. Zou je bijna gaan denken he.”

Bosboom: “Ik besloten dat ik samen met andere oud eerste elftal spelers in het derde van Swift ga spelen.” Eerder werd al bekend dat Tijs Boeting en Matthijs Kortland de stap van het eerste naar het derde zullen maken.

Zaterdag 21 mei speelt Swift, bij Argon, de bekerfinale tegen Magreb’90. Winst zou voor Bosboom een prachtig einde van een mooie loopbaan zijn. “Die wil ik uiteraard graag winnen. Als ik met een beker in mijn handen afscheid kan nemen is dat fantastisch. “

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)