foto RTV Noord-Holland

HAV heeft ook een mening!

Het Amsterdamsche Voetbal heeft de afgelopen dagen veel reacties gehad van spelers, trainers en bestuurders van voetbalverinigingen naar aanleiding van het overlijden van Buitenboys grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Sinds onze start op 1 januari zijn wij helaas te vaak geconfronteerd met geweld op de voetbalvelden. Het Amsterdamsche Voetbal neemt hier afstand van en zal trachten haar steentje bij te dragen om de agressie van de velden te laten verdwijnen.

De komende dagen zullen wij, op verzoek van diverse clubs, kijken welke rol wij hier in kunnen spelen.

Dinsdag zat inititatiefnemer van Het Amsterdamsche Voetbal, Mathijs Groenewoud,  aan tafel in het programma Noord-Hollands Diep van RTVNH. Samen met de voorzitter van de Scheidsrechters Vereniging Amsterdam Hans van der Liet, psycholoog en jeugdtrainer van ASV Arsenal Steven Pont en Alway Forward voorzitter Willem Jan Kluft. Onder leiding van Aart van Eldik bespraken zij de tragische gebeurtenis van afgelopen zondag. Voor wie het gemist heeft of wie het nog een keer wil zien: http://www.rtvnh.nl/uitzending-gemist/tv/225/43887/Noord-Hollands+Diep

Vandaag verscheen in Het Parool een artikel waarin de mening van Het Amsterdamsche Voetbal werd gepeild. Tevens komen veel Amsterdamse voorzitters aan het woord net als Amsterdammse scheids- en grensrechters.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)