Home / Algemeen / HAV start met vrouwenvoetbal

HAV start met vrouwenvoetbal

Het Amsterdamsche Voetbal start komend seizoen met de uitslagen en standen van de hoogste vrouwenteams in onze regio. Op vrijdag 30 augustus starten we met de start van de Women’s Bene League en in het weekend van 7 en 8 september volgen we ook de Toplasse, hoofdklasse, eerste en tweede klasse.

Het vrouwen en meisjes voetbal groeit enorm in Nederland.  Meer dan 1 op de 10 voetballers in Nederland is vrouw. De KNVB telt inmiddels 127.488 geregistreerde voetbalsters waarvan meer dan 50.000 senioren.

Het Amsterdamsche Voetbal is dit niet ontgaan. Het afgelopen seizoen bereikte ons vele malen het verzoek  om ook over het vrouwenvoetbal te schrijven. We starten dus met alle uitslagen en standen tot en met de tweede klasse maar willen dit graag uitbreiden met verslagen en foto’s.

Ajax (Bene League) is de eerste club die in actie komt. Op vrijdag 30 augustus speelt de ploeg van Ed Engelkes uit tegen Club Brugge. Op dinsdag 3 september is de eerste thuiswedstrijd op de Toekomst tegen Oud-Heverlee Leuven. De streekderby tegen Telstar is op vrijdag 13 september in Amsterdam.

In de Topklasse spelen Buitenveldert en Wartburgia. De stadsderby is op zaterdag 9 november bij Buitenveldert. In de hoofdklasse komt Buitenveldert  2 uit en in de eerste klasse volgen we Kadoelen en Purmerend. In de tweede klasse zijn de vrouwen van DVVA, Wartburgia 2, Waterwijk en Overbos vertegenwoordigd.

Team 2012 2013

Deze teams zijn dus vanaf het begin van het nieuwe seizoen te volgen. Vanaf half augustus zullen deze teams een aparte klassenpagina krijgen.

Mocht je interesse hebben om ons te helpen met het verslaan van het vrouwenvoetbal dan kun je een mail sturen naar info@hetamsterdamschevoetbal.nl

Foto’s Ajax.nl en Ajaxvrouwen.nl