HBOK begint dramatisch en verliest van Haaglandia

In Zunderdorp heeft HBOK geen punten kunnen behalen. Het elftal van Don Guezen startte zeer matig tegen Haaglandia en verloor uiteindelijk met 1-2. Door de nederlaag blijft HBOK op acht punten staan en zakt het op doelsaldo naar de voorlaatste plaats in de zaterdag eerste klasse B.

FullSizeRender 3

Bij HBOK liep het deze middag verre van soepel. Andy Simpe en Tijn Hammer kwamen te laat en er waren problemen met de spelerspas van Miles Tichelaar. Tot overmaat van ramp begon HBOK ook nog eens dramatisch aan het duel. Haaglandia kwam heel gemakkelijk via doelpunten van Mitchel Jacobs en Karam Boukhari al snel op een 0-2 voorsprong. Na deze tegenvallers probeerde HBOK goed in de het duel te komen en de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. De thuisploeg kreeg enkele grote mogelijkheden en raakte onder meer de paal. Doordat HBOK het net niet vond werd er in Zunderdorp met een 0-2 ruststand gerust.

FullSizeRender 5

In de tweede helft deed HBOK er alles aan om niet voor de zesde maal dit seizoen te verliezen. De mannen van Guezen kwamen via een treffer van Tom Clobus ook terug in de wedstrijd en zette Haaglandia onder grote druk. Maar ondanks enkele grote kansen voor onder meer Robert Stuut en Clobus bleef het bij 1-2.

FullSizeRender 7

HBOK-coach Don Guezen: “Te laat komen en problemen met een spelerspas kan natuurlijk niet en is eerste klasse onwaardig. Ons begin van het duel leek wel Comedy Capers, Haaglandia kon zo doorlopen en scoren.  Maar uiteindelijk hebben we het nog goed opgepakt en voetbalden we aardig mee. Haaglandia heeft grote namen in de ploeg, toch waren we niet minder We laten het alleen na om onszelf te belonen en scoren gewoon te weinig.”

Volgende week speelt HBOK de degradatiekraker tegen nummer laatst GHC. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.

Foto’s Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)