HBOK boekt knappe zege in Alphen aan de Rijn

HBOK heeft zichzelf in de eerste klasse B een zeer goede dienst bewezen. Op bezoek bij ARC speelde het elftal van Don Guezen een goede wedstrijd en kwam het snel op voorsprong. Nadat de thuisclub gelijk maakte liepen de Amsterdammers in de tweede helft over ARC heen. Het duel eindigde in een verdiende 3-1 zege voor HBOK.

HBOK kon haar terugkeer in de eerste klasse vorige week niet bekronen met punten en verloor van een sterk Deltasport. In de tweede competitiewedstrijd tegen ARC begonnen de Amsterdammers prima. HBOK kwam in de vierde minuut al op voorsprong via Tom Clobus. Maar het elftal van Guezen kon niet lang van de voorsprong genieten en moest in de veertiende minuut de gelijkmaker incasseren. Luuk Samson rondde een crosspass van Derek Prins fraai af en zorgde voor de 1-1. In het resteerende gedeelte van de eerste helft ging het gelijk op en werd er niet meer gescoord.

foto (1)

Na de onderbreking was HBOK sterker dan ARC. In de 51ste minuut kwam HBOK dan ook verdiend op 1-2 via Casper Penningh. Hierna bleven de bezoekers de bovenliggende partij, in de 64ste minuut viel zelfs de 1-3. Ditmaal was Ashraf Azzouzde doelpuntenmaker. Een kwartier voor tijd moest HBOK met tien man verder nadat Robert Stuut zijn tweed egele kaart ontving. Maar de zege voor HBOK kwam niet meer in gevaar, het duel eindigde uiteindelijk in 1-3.

foto (3)

HBOK-trainer Don Guezen was uiteraard blij met de eerste overwinning van het seizoen. “Ik ben wel tevreden met de overwinning. ARC, is geen slechte ploeg, toch hebben we verdiend gewonnen en weinig weggegeven. In de eerste klasse kunnen we niet makkelijk voetballen en moeten we elke week 200 procent geconcentreerd zijn. Gelukkig besefte iedereen dit vandaag.”