HBOK deelt de punten met DSO

In Zunderdorp heeft HBOK na drie nederlagen op rij weer eens een resultaat behaald. Het elftal van Don Guezen kwam in de eerste helft tegen DSO op achterstand maar wist na rust langszij te komen. De enige treffer van de thuisploeg werd gemaakt door Tom Clobus. Door het 1-1 gelijkspel heeft HBOK acht punten in de eerste klasse B en bezet het de elfde plaats.

Na twee dikke nederlagen voetbalde HBOK tegen DSO iets behoudender. Deze tactiek leeg te werken, de gastheren waren in de eerste helft beter en kregen ook kansen. Zo gaf Andy Simpe aanvaller Clobus in de eerste minuut een grote kans, gescoord werd er niet. Waar HBOK het na liet om te scoren wisten de bezoekers voor rust wel op voorsprong te komen. Een bal uit een verre ingooi belandde in een scrimmage waarna DSO de 0-1 op het scorebord zette. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee kwam HBOK snel op gelijke hoogte. Clobus rondde een assist van Thom de Lange af en zorgde in de 55ste minuut voor de 1-1.De thuisploeg kreeg in het resterende gedeelte van de tweede helft enkele mogelijkheden op meer. Maar de bal viel steeds net niet goed en dus bleef het bij 1-1. In de slotfase moest HBOK met een man minder verder nadat Simpe een te korte pass van De Lange met een overtreding moest herstellen. DSO kon niet profiteren van de overtal situatie, het duel eindigde uiteindelijk in 1-1.

HBOK-coach Don Guezen na de puntendeling: ” Ik houd geen lekker gevoel over aan dit resultaat. We hadden absoluut kunnen winnen van DSO. Wel ben ik tevreden dat we, ondanks de rode kaart, niet hebben verloren. We speelden vanmiddag zakelijker dan voorheen en hebben keihard gevochten om een resultaat te behalen.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.

Foto Rikus de Lange

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)