HBOK grijpt laatste strohalm tegen Nootdorp

In de zaterdag eerste klasse B is HBOK er eindelijk weer eens in geslaagd om te winnen. Tom de Lange bezorgde zijn ploeg de belangrijke drie punten met een goal in de slotfase. HBOK blijft op de voorlaatste plaats, maar loopt wel in op de concurrentie.

De wedstrijd kwam pas na een half uur spelen een beetje los. Beide ploegen kozen in de beginfase vaak voor de moeilijkste oplossing wat veel onnodig balverlies tot gevolg had. De supporters moeten ongetwijfeld een stijve nek hebben gekregen van al die lange ballen. Nootdorp aanvaller Ener Nikocevic verscheen alleen voor Robin Thiel na een prachtige pass van aanvoerder Mike Hollenberg, maar Thiel bleef goed naar de bal kijken en stopte de inzet. Hierna was HBOK een aantal keren dichtbij een treffer maar de bal ging steeds net langs de verkeerde kant van de paal.

hbok nootdorp

Na rust was het spelbeeld vrijwel hetzelfde: rommelig. Nootdorp raakte nog wel de lat met een kopbal uit een verre inworp. Maar hierna vielen er weinig kansen te noteren. Miles Tigchelaar van HBOK werd door Nootdorp spelers beschuldigd van spugen, scheidsrechter Vreeswijk had het niet gezien en kon dus geen kaart trekken. Tien minuten voor tijd kreeg HBOK een vrije trap op 25 meter van het doel. Deze werd snel genomen en Kasper de Fries Johansen kon vrij inschieten, de keeper stopte de bal maar de rebound was een prooi voor Tom de Lange: 1-0. De ontlading was groot bij HBOK. In het restant van de wedstrijd werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven.

hbok nootdorp 2

Zo boekte een hardwerkend HBOK een toch wel verdiende zege. Het dubbeltje viel nu wel de goede kant op. HBOK moet zich nu gaan richten op het ontlopen van directe degradatie, de achterstand op de nacompetitieplekken is nu nog maar drie punten met nog 5 wedstrijden te gaan. Elke wedstrijd is nu een finale voor Don Guezen en zijn mannen.

Verslag: Maarten Daniëls

Foto’s: Rikus de Lange