Home / Algemeen / HBOK hard onderuit bij nummer laatst Forum Sport

HBOK hard onderuit bij nummer laatst Forum Sport

In Voorburg heeft HBOK de knappe zege van vorige week geen vervolg kunnen geven. Op bezoek bij rode lantaarndrager Forum Sport verloren de dorpelingen met maar liefst 5-1. Door dit resultaat sluit promovendus HBOK de eerste seizoenshelft af op plek dertien. De achterstand op een veilige plek in 1B bedraagt twee punten.

Na de knappe overwinning van vorige week tegen titelfavoriet Sportlust vertrok HBOK vol goede moed naar Voorburg. Maar het duel tegen de rode lantaarndrager verliep anders dan gehoopt en verwacht. In het eerste half uur van de wedstrijd ging het nog redelijk gelijk op. Het elftal van Don Guezen kreeg via Thom de Lange en Tom Clobus wat kansen, gescoord werd er niet. Forum Sport speelde fel en tegen de grens van het toelaatbare aan. Zo ontsnapte de thuisploeg aan rood toen Henk Abercrombie keihard werd aangepakt.

6N6A5579

In de 35ste minuut kwam Forum Sport via een corner op voorsprong. Niet veel later werd het zelfs 2-0 nadat een corner van de thuisploeg in één keer het doel in vloog. Tot overmaat van ramp bracht Forum Sport de stand nog voor de thee via een rebound op 3-0. Zo gaf HBOK de wedstrijd binnen tien minuten volledig uit handen.

6N6A5578

Na de onderbreking speelden de bezoekers uit Zunderdorp achterin één op één en gingen zij op jacht naar treffers. Robin de Groot vond uiteindelijk het net en bracht de hoop enigszins terug bij HBOK door de 3-1 binnen te schieten. Maar een kwartier voor tijd werd het duel definitief beslist. Na een verkeerde uittrap werd de bal over doelman Robin Thiel heen geschoten en stond het 4-1. In de slotfase liep Forum Sport ook nog uit naar 5-1. HBOK-invaller Kasper Johanson ontving vlak voor tijd een domme rode kaart waardoor de bezoekers het duel met tien man eindigden.

6N6A5574

Foto´s Rikus de Lange