HBOK hard onderuit in Hoorn

HBOK heeft een zeer ruime nederlaag moeten slikken. Tegen een sterk Zwaluwen’30 werd kansloos met maar liefst 8-1 verloren. Door dit resultaat blijft HBOK op zeven punten staan en bezet het de tiende plek in de zaterdag eerste klasse B.

HBOK kende een ongelukkig eerste half uur waarin het drie tegendoelpunten moest incasseren. De 1-0 viel na slordig balverlies, de tweede tegentreffer kwam tot stand nadat er niet goed werd ingegrepen bij een corner en de 3-0 werd door Zwaluwen’30 in de kruising geschoten. De gasten uit Zunderdorp konden via Thom de Lange nog voor rust wat terug doen. De treffer zorgde er voor dat HBOK tijdens de thee nog geloof had in een resultaat.

Zwaluwen-HBOK 04

Maar deze hoop verdween direct na rust als sneeuw voor de zon. De thuisploeg kwam in de 46ste minuut aan haar vierde treffer waardoor het duel beslist was. In het resterende gedeelte van de wedstrijd liep Zwaluwen’30 steeds verder weg van HBOK. Elke kans van het elftal uit Hoorn werd tot doelpunt gepromoveerd, de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 8-1.

Zwaluwen-HBOK 07

HBOK-coach Don Guezen: “ Het kwaliteitsverschil was vandaag te groot, desondanks is 8-1 wel een beetje geflatteerd. We voetbalden goed maar missen te veel kansen. Zij hebben een hele goede ploeg en waren dodelijk effectief. Gelukkig hebben we in de slotfase geen domme dingen gedaan en bleven we voetballen. Ondanks de ruime nederlaag moeten we positief blijven en hier van leren.”