HBOK heeft aan eerste kwart genoeg tegen EVC

Koploper HBOK gaat de winterstop in met een voorsprong van vier punten op de concurrentie in de zaterdag tweede klasse A. Waar de concurrenten punten lieten liggen, rekende de ploeg van Marc Onsia zonder problemen af met middenmoter EVC. Binnen 25 minuten was de wedstrijd al gespeeld, uiteindelijk stokte de teller op vier doelpunten van de Zunderdorpers: 4-1.

Onsia noemde het ‘de beste eerste helft van dit seizoen’. In sneltreinvaart denderde HBOK over de gasten uit Edam heen. Doelpunten van Robin Schaaf, Joey Noordenbos en twee van Anouar Lakbila zorgde binnen 25 minuten voor een overtuigende 4-0 voorsprong. “Wij speelden ze echt van het kastje naar de muur. De hele eerste helft waren we heer en meester.”

In de rust hoefde Onsia weinig te zeggen. Hij gaf zijn spelers het advies mee te werken aan het doelsaldo. “In plaats daarvan werd het soms te gemakkelijk, voor eigen succes gaan, oppassen voor blessures. Ook vandaag had ik maar twaalf spelers tot mijn beschikking. Er zijn dertien jongens geblesseerd, dus we moeten het ermee doen. Gelukkig heeft het ons niet in de weg gestaan.

Tien minuten na de rust deed EVC iets terug via Dennis van de Berg uit een hoekschop (4-1), maar de wedstrijd was al lang en breed gespeeld. HBOK gaf zelf ook gas terug en liet het na de score verder op te schroeven. “Onder meer Schaaf en Noordenbos misten nog een paar honderd procent kansen. We hadden er echt wel een paar bij mogen maken.”

Veel deerde het de oefenmeester niet meer. Door het gelijkspel van ZOB (2-2 bij WVHEDW) en BOL (2-2 tegen EDO) zijn de Zunderdorpers uitgelopen. HBOK heeft nu vier punten voorsprong op de concurrentie en mag zich winterkampioen noemen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.