Home / Algemeen / HBOK kan goede serie geen vervolg geven en verliest van Valken’68

HBOK kan goede serie geen vervolg geven en verliest van Valken’68

HBOK heeft haar goede start in de competitie geen vervolg kunnen geven. Na drie knappe resultaten verloren de dorpsbewoners in Zunderdorp van promovendus Valken’68 (0-2). Door dit resultaat blijft HBOK op zeven punten staan en zakken zij naar de achtste plaats in de zaterdag eerste klasse B.

De openingsfase van het duel in Zunderdorp was gelijkwaardig. Na een kwartier spelen werd de thuisclub sterker en kreeg het enkele grote mogelijkheden. In de zestiende minuut slingerde Michael Malmberg de bal voor het doel en werd de inzet van Casper Penning gekeerd door Valken-doelman Erwin van de Nage. Niet veel later een voorzet van Luciano Tuur, ditmaal schoot Penning hard op de lat. Weer een aantal minuten later werd diezelfde Penning in de zestien getorpedeerd, scheidsrechter Van Ekelenburg liet onbegrijpelijk doorspelen.

HBOK-Valken 01

De gasten uit Valkenburg (Zuid-Holland) lieten in het eerste gedeelte van de wedstrijd weinig zien, maar de eerste de beste kans voor de bezoekers was direct raak. Na een corner van Lars van Bommel reageerde HBOK niet goed op een afvallende bal en kon Arjan Haasnoot van dichtbij scoren. Na de 0-1 gebeurde er in niet veel meer in de eerste helft.

HBOK-Valken 05

In het tweede bedrijf kreeg Valken’68 al snel een grote mogelijkheid op de tweede treffer.  Mark Kabelaar schoot de levensgrote kans echter over het doel van Robin Thiel . Dit bleek uitstel van executie te zijn, in de 60ste minuut viel de 0-2. Opnieuw reageerde HBOK niet goed op een tweede bal, ditmaal kon Kabelaar eenvoudig scoren. Na deze treffer genoeg kansen voor Valken’68 op de definitieve beslissing van het duel. Doordat de bezoekers hier slordig mee om gingen bleef HBOK hoop houden. De gastheren deden in de slotfase van alles om de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. Helaas viel de bal steeds net niet goed voor HBOK, daarnaast keepte doelman Van de Nage een uitstekende wedstrijd.

HBOK-Valken 03

HBOK-coach Don Guezen over de 0-2 nederlaag: “ In de eerste helft krijgen we grote kansen, ook hadden we recht op een penalty. Helaas scoren wij niet en krijgen we de treffers knullig tegen. De doelpunten vallen nadat we twee keer niet goed reageren op de tweede bal, dit moet beter. Maar ik kan mijn spelers niks verwijten vandaag, iedereen heeft zijn stinkende  best gedaan.”

Foto’s Rikus de Lange