HBOK kan inhaalrace niet bekronen tegen Sportlust ’46

HBOK is er in de zaterdag eerste klasse B niet in geslaagd om, net als in de thuiswedstrijd, te stunten tegen Sportlust ’46. De ploeg van Don Guezen kwam op bezoek in Woerden nog goed terug van een achterstand, maar kon de inhaalslag niet bekronen met een resultaat: 5-4.

Al na een kwartier keken de gasten tegen een achterstand aan. Robin Demeijer zette Sportlust ’46 vanaf elf meter op een 1-0 voorsprong. Zo’n twintig minuten later werd het zelfs 2-0 voor de thuisploeg via Gert Labots. Toen Nick van Baaren enkele minuten voor rust de 3-0 aantekende, leek de wedstrijd na één helft al gespeeld. Toch deden de gasten vlak voor rust nog wat terug via Kasper de Vries Johanson: 3-1.

Sportlust '46 - HBOK

HBOK probeerde nog in te lopen op Sportlust ’46, maar kreeg na een uur spelen de vierde tegentreffer via Kevin Blonk. Toch kwamen de gasten al snel weer terug. Nog geen minuut na de 4-1 was het Tom Clobus die van elf meter voor de 4-2 zorgde. Tien minuten later werd het zelfs 4-3 via Robin de Groot.

Gert Labots leek aan alle onzekerheid een eind te maken door een kwartier voor tijd voor de 5-3 te zorgen. Maar HBOK knokte zich knap terug en met een rake schuiver verkleinde Clobus de achterstand naar 5-4. Met nog twaalf minuten te gaan leek een inhaalrace nog mogelijk, maar de ploeg uit Zunderdorp slaagde daar niet meer in.

Sportlust 46 - HBOK

Doordat concurrent DSO van de andere concurrent GHC won, zakte HBOK weer naar de laatste plaats in de eerste klasse B. De ploeg van Don Guezen krijgt in de laatste competitiewedstrijd GHC op bezoek en moet winnen om zicht te houden op nacompetitie. Alleen bij winst op GHC en puntverlies van DSO (tegen Haaglandia), kunnen de Zunderdorpers zich via de nacompetitie alsnog proberen veilig te spelen.