HBOK kan niet verrassen tegen sterk Zwaluwen’30

In de eerste klasse B heeft HBOK niet kunnen stunten tegen Zwaluwen’30. Het elftal van vertrekkend coach Don Guezen streed voor wat het waard was maar kon niet voorkomen dat de bezoekers uit Hoorn met 0-2 wonnen. Door dit resultaat blijft HBOK op de dertiende plek staan, de achterstand op een veilige plaats is gegroeid naar vier punten.

In de heenwedstrijd tegen Zwaluwen’30 leed HBOK de grootste nederlaag van het seizoen. De dorpelingen verloren in Hoorn met maar liefst 8-1. Deze middag had HBOK het beter voor elkaar. De thuisploeg kon ondanks veel afwezigen goed partij bieden aan het sterke elftal van Zwaluwen’30. Beide elftallen kregen in een gelijkwaardige eerste helft wat kansjes maar gescoord werd er niet. Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

HBOK - Zwaluwen 30

In de tweede helft vocht HBOK voor wat het waard was. Toch konden de gastheren niet voorkomen dat de bezoekers twee keer het net wisten te vinden. HBOK deed van alles om ook op het scorebord te komen, doelpunten leverde dit echter niet op. Ook spits Imro de Waard kon zijn debuut niet bekronen met één of meer treffers. De aanvaller werkte hard en speelde goed maar had niet het beetje geluk om tot treffers te komen.

Volgende week speelt HBOK opnieuw een thuiswedstrijd. De dorpsbewoners zullen dan aantreden tegen middenmoter en mede-promovendus HVC’10. Om de achterstand tot een veilige plek niet te groot te laten worden zal HBOK een positief resultaat moeten boeken.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.