HBOK keert uit Vlaardingen terug met overwinning

HBOK heeft nog altijd een kans op lijfsbehoud in de zaterdag eerste klasse B. De ploeg van Don Guezen won met 3-4 op bezoek bij nummer drie Deltasport, dat de gehele tweede helft met een man minder speelde.

Het was een lange busreis, maar de drie punten gingen wel mee naar Zunderdorp. “Ja, 1B is een hel met alle lange reizen, maar deze terugreis was wel erg lekker”, zegt Guezen.”We begonnen goed, kregen goede kansen via Tom Clobus en Tom de Lange, maar kwamen uit een snelle counter wel op 1-0 achterstand. Dan zag je de koppen wel even hangen, ‘weer zo’n wedstrijd’. Toch hebben we onze rug gerecht.”

Deltasport-HBOK 04

Via een stift van Clobus kwamen de gasten op gelijke hoogte, al was het snel daarna weer 2-1 voor Deltasport. “Het ging op en neer, we kregen allebei kansen.” En een gelijkwaardige wedstrijd zorgde ook voor een gelijke stand bij rust. Miles Tigchelaar kopte uit een voorzet van Jordy Dijkhuizen de gelijkmaker binnen.

Deltasport-HBOK 08

Nog voor de rust moest Deltasport met tien man verder toen de aanvoerder zijn tweede gele kaart kreeg. “Toen zakten ze wat in en moesten wij de gaten proberen te zoeken. Deltasport gokte op de counter.” Gelukkig voor de gasten werd dat gat na ruim een uur spelen gevonden. Uit een voorzet van Ashraf Azzouz kopte De Lange nog op de lat, maar was Robin de Groot attent in de rebound: 2-3.

De ban was gebroken en HBOK liep zelfs uit tot 2-4. Een voorzet van Dijkhuizen en het was Henk Abercrombie die de voorsprong met een kopbal vergrootte. “Maar het werd nog wel even billenknijpen toen Deltasport vijf minuten voor tijd terug kwam. We hadden het geluk aan onze zijde zaterdag .

Deltasport-HBOK 06

HBOK staat nu voorlaatste, maar deelt de twaalfde (nacompetitie)plek met GHC. Komend weekend krijgt de ploeg nummer twee Sportlust ’46 op bezoek. Bij winst kan HBOK buurman Swift een goede dienst bewijzen. “Wij moeten sowieso winnen. Nacompetitie is voor ons het hoogst haalbare, dus dat betekent dat wij (in het achterhoofd) zes finales hebben. Alleen moeten we dan wel eerst nog de resterende competitiewedstrijden winnen. Zes punten is het doel.”

Foto’s Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)