HBOK kent weinig problemen met Hercules 2

Zaterdag tweedeklasser HBOK behoort tot de laatste 32 in de districtsbeker. De ploeg van Marc Onsia rekende op eigen veld af met het tweede elftal van Hercules. Door doelpunten van Tom de Lange en Joey Noordenbos werd in de tweede helft met 2-0 gewonnen.

In de eerste helft gingen beide ploegen nog gelijk op. Kansen over en weer, maar gescoord werd er niet. “Hercules heeft een goed voetballende ploeg, het was een leuke wedstrijd. Het had ook zomaar 3-3 kunnen zijn bij de rust.” Onsia moest het in de stromende regen aanzien: “Op het kunstgrasveld staan nog dug-outs, dus ik was kletsnat. Vol in de regen en wind; het was niet prettig”, kon er nog wel met een glimlach van af.

Na de hervatting maakte HBOK het verschil. Tom de Lange omspeelde de uitgekomen doelman, maar week iets te ver uit naar buiten. Met een zeer knappe lob uit een lastige hoek opende de aanvoerder na zestig minuten de score: 1-0. Tien minuten later werd de wedstrijd beslist. Joey Noordenbos draaide goed weg van zijn directe tegenstander en schoot in de korte hoek raak: 2-0.

Dat HBOK nu de derde ronde heeft bereikt, verandert voor Onsia weinig aan de ambities in de districtsbeker. “Ik blijf het zien als oefenpotjes. We gaan ook geen risico’s nemen. Robin Schaaf hield ik bijvoorbeeld uit voorzorg aan de kant. Het belangrijkste is DVVA volgende week.”

Kijk hier voor alle uitslagen in de tweede ronde van de districtsbeker.

Archieffoto boven: Rikus de Lange