Home / Algemeen / HBOK leidt pijnlijke nederlaag op eigen veld tegen Castricum

HBOK leidt pijnlijke nederlaag op eigen veld tegen Castricum

In de zaterdag tweedeklasse A is HBOK gisteren opnieuw onderuit gegaan. Na het 3-1 verlies van vorige week tegen ZOB werd er thuis tegen Castricum weer een nederlaag geleden. De wedstrijd eindigde in 1-5 voor de gasten.

In een matige eerste helft kreeg HBOK al vroeg een domper te verwerken. Na een corner kwam de bal terecht bij Castricum aanvoerder Daan Hamaker die volledig vrijstond in het vijfmeter gebied, hij verlengde simpel voor de 0-1. De opbouw van HBOK verliep moeizaam omdat de middenvelders maar zelden aanspeelbaar waren, de afstanden tussen de linies waren veel te groot. Hierdoor moest er te vaak gekozen worden voor de lange bal. Castricum wachtte geduldig af en was in de omschakeling uiterst gevaarlijk. HBOK kwam nog wel twee keer dicht bij een doelpunt, maar Mauritsio Helstone had het vizier niet op scherp staan.

hbokcastricum1

De tweede helft was nog maar net onderweg of Jesse Braspenning raakte van dichtbij de paal voor HBOK. Aan de andere kant was het wel meteen weer raak. Daan Hamaker profiteerde na slecht uitverdedigen van de thuisploeg. De wedstrijd leek gespeeld maar HBOK bleef grote kansen creëren. Helaas werden deze telkens om de zeep geholpen. Castricum kwam zelfs op 0-3 uit een indirecte vrije trap binnen het strafschopgebied. De scheidsrechter legde de bal hier neer nadat HBOK doelman Mustafa Durcan in zijn ogen te hevig protesteerde. Het was wederom Hamaker die met zijn derde van de middag de definitieve knockout uitdeelde.

hbokcastricum2

Castricum bleef, in tegenstelling tot HBOK, uiterst effectief omgaan met de kansen en liep uit naar 0-5 via Elario Zweet en voor de vierde maal Hamaker, die uitgroeide tot de beul van HBOK. De eer voor HBOK werd nog een beetje gered door Dave de Haze. De linksbuiten kapte mooi zijn directe tegenstander uit en schoot met links hard en diagonaal binnen.

hbokcastricum3

Zo eindigde ook de tweede wedstrijd in een teleurstelling voor de ploeg van Wessel Colijn. De nederlaag was wat geflatteerd maar zeker niet onterecht. Castricum was scherper en toonde meer beleving. HBOK speelt volgende week de belangrijke derby tegen OSV, dat gisteren eveneens een flink pak slaag kreeg op bezoek bij Marken.

Foto’s: Rikus de Lange

 

Send this to a friend