HBOK maakt einde aan sterke serie DVVA

In de zaterdag tweede klasse A heeft HBOK op bezoek bij DVVA drie punten gepakt en daarmee een einde gemaakt aan de goede serie van de club uit Amsterdam-Oost. De ploeg van Marc Onsia gaf de overwinning in de slotfase nog bijna uit handen, maar kon uiteindelijk juichend het veld af stappen: 1-2.

De eerste kleine mogelijkheid van het duel was voor DVVA. Een voorzet vanaf links was iets te scherp voor Job Arntz, die daardoor het zijnet trof. Aan de andere kant was ook een pass van Joey Noordenbos op Kid Ronday net te hard en drie minuten later ging een schot van Ronday een meter over na goed terugleggen van Robin Schaaf. Na twaalf minuten spelen was Ronday wel trefzeker en opende hij de score door na een goede individuele actie de bal beheerst langs DVVA-doelman Daan Waleson te schuiven: 0-1.

DVVA ging na de tegenslag wel op zoek naar de gelijkmaker. De eindpass was echter een aantal keren niet op maat of de bal viel niet goed. HBOK was na ruim twintig minuten dichtbij de 0-2 maar aanvoerder Tom de Lange trof de paal. Een minuut later viel de 0-2 alsnog. Robin Schaaf kon alleen op Waleson af en rondde koelbloedig af. Na ruim een half uur had Ronday de wedstrijd al in het slot kunnen gooien na slordig balverlies van Daan Bijlard. De spits vond ditmaal Waleson op zijn weg.

DVVA kwam in het vervolg van de eerste helft niet verder dan een kopbal van Koen van Haaren en een afstandsschot van Vincent van Vliet die geen gevaar vormde voor HBOK-keeper Robin Thiel. HBOK was nog eenmaal gevaarlijk via opnieuw Ronday. Waleson was echter weer een sta in de weg en tikte zijn schot knap uit de hoek.

In de tweede helft maakte DVVA het spel om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. De ploeg van Jeroen Smakman speelde verzorgd maar tot echte kansen leidde dit niet. Hazewinkel kon na een goede actie niet afdrukken en een aantal corners leverde geen resultaat op. HBOK was in de omschakeling slordig en kreeg alleen via een individuele actie van Ronday een mogelijkheid. Hij stuitte op Waleson.

Twintig minuten voor tijd werd Hazewinkel goed aangespeeld in de zestien meter maar zijn inzet werd gekeerd door Thiel. Vijf minuten later zette Sverre Ubbels goed door en bediende hij Ronday. Zijn poging ging net voorlangs. HBOK leek niet meer in de problemen te komen maar werd tien minuten voor tijd toch nog verrast. Job Arntz was Marcel Koning te slim af en verschalkte Thiel.

De spanning was terug en twee minuten later kon Jim Smit net voorkomen dat Arntz opnieuw doorbrak. Ook Van Haaren was gevaarlijk, maar hij kon zijn omhaal niet de hoek in sturen. In de extra tijd was DVVA tot twee keer toe dichtbij een punt. Van Haaren kwam net te kort om de gelijkmaker binnen te koppen en Jesper Davidse kon niet profiteren van een fout van Thiel. Zijn inzet werd van de lijn gehaald door Koning, die daarmee de drie punten voor de Zunderdorpers veilig stelde.

HBOK-trainer Marc Onsia sprak na afloop van een terechte overwinning. “Ik vind DVVA een uitstekende ploeg dat goed voetbalt, maar ik denk dat wij meer en betere kansen hebben gehad. We hebben naar mijn mening daarom verdiend gewonnen. We moeten nu gewoon zorgen dat we twee keer winnen en dan zien we aan het eind van het seizoen wel of het nog een periode oplevert. We hebben het in ieder geval niet in eigen hand.”

Verliezend trainer Jeroen Smakman deelde de mening van Onsia. “Met een beetje geluk maak je nog gelijk maar ik denk niet dat HBOK twee punten heeft gestolen. Zij hebben de individuele kwaliteiten om van niets iets te maken. We hebben dat in de eerste helft als collectief niet goed aangepakt. In de tweede helft zijn we beter gaan voetballen maar konden we er helaas geen gelijkspel meer uitslepen.”

Kijk hier voor de overige uitslagen in de zaterdag tweede klasse A.