HBOK pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie

In de eerste klasse B heeft HBOK een zeer belangrijke overwinning geboekt. De mannen van Don Guezen versloegen mede-degradatikandidaat ARC met 2-1. Beide doelpunten van de thuisploeg werden door Tom Clobus uit een vrije trap binnengeschoten. HBOK-doelman Robin Thiel werd uiteindelijk de held van de middag door in de tweede helft een strafschop te keren.

6N6A6593

Na drie afgelastingen op rij mochten de dorpsbewoners voor het eerst in 2015 aantreden voor een competitieduel. Het duel tegen ARC betekende direct een degradatiekraker. Voorafgaand aan de wedstrijd van vanmiddag stonden de bezoekers uit Alphen maar twee punten boven het onder de streep staande HBOK.

De wedstrijd begon gelijkwaardig. De twee elftallen streden voor elke meter en gaven elkaar niks cadeau. Het was dan ook redelijk verrassend dat ARC in de vijftiende minuut op voorsprong kwam. De bezoekers schakelde zeer snel om en stonden binnen drie passes alleen voor doelman Thiel. Youri Looyestijn kende geen twijfel en schoot de 0-1 beheerst binnen. Tien minuten later stond het alweer gelijk in Zunderdorp. Clobus krulde een vrije trap vanaf 20 meter om de muur heen en zorgde zo voor de 1-1. ARC-doelman Tony van Ooi ging hierbij niet vrijuit doordat de muur volkomen verkeerd stond opgesteld. Vlak voor de thee kregen beide teams nog een dot van een kans, maar gescoord werd er in de eerste helft niet meer.

6N6A6596

Na rust was HBOK de fellere ploeg.  De thuisploeg kreeg steeds meer controle over de wedstrijd en zocht gestaag de weg naar voren. In de 65ste minuut viel de verdiende 2-1. Deze treffer was identiek aan de eerste goal van HBOK. Opnieuw stond Clobus achter een vrije trap vanaf een meter of twintig en opnieuw was het raak. Wederom stond de ARC-muur verkeerd waardoor doelman Van Ooi het nakijken had.

Na de 2-1 kwam de thuisploeg nog één keer in de problemen.  De bezoekers kregen twintig minuten voor tijd een makkelijk gegeven strafschop. Machiel van Maarseveen ging achter de bal staan maar zag zijn inzet fraai gekeerd worden door doelman Thiel. ARC bleek hierna niet in staat tot het op poten zetten van een slotoffensief en moest in de slotfase zelfs met tien man verder. HBOK kreeg in overtal een aantal kansen om de voorsprong te vergroten, Stein Wiedemeijer en Luciano Tuur waren echter niet gelukkig in de afronding. Na een lange blessuretijd floot leidsman Van den Berg voor het eindsignaal en eindigde het duel in een 2-1 zege voor HBOK.

6N6A6653

Door de zege passeren de mannen van Guezen ARC op de ranglijst en staan zij op een veilige tiende plek. De voorsprong op nummer laatst GHC bedraagt echter maar vier punten. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.