Home / Algemeen / HBOK schiet ondanks inhaalrace niets op met punt

HBOK schiet ondanks inhaalrace niets op met punt

In de zaterdag eerste klasse B heeft HBOK toch nog een punt weten te pakken. Thuis tegen middenmoter Forum Sport werd er met 2-2 gelijkgespeeld, hier zag het lange tijd niet naar uit. HBOK schiet helaas weinig op met een gelijkspel want het ziet de concurrentie uitlopen.

De ploeg van de altijd fanatiek coachende Don Guezen had het moeilijk in de beginfase. Forum Sport was sterker in de duels en creëerde ook een aantal kansjes. De beresterke spits van Forum Sport, Regilio Bezemer, zette Robin Thiel aan het werk met een vlammend schot. Laatstgenoemde redde met een knappe reflex, maar uit de daarop volgende corner was het weer Bezemer die nu wel doel trof: 0-1. HBOK maakte de gehele eerste helft een slappe indruk en was in balbezit veel te onrustig.

HBOK - Forum Sport

In de tweede helft sloeg het spelbeeld volledig om. Forum Sport leek de knock-out uit te delen toen het al snel op 0-2 kwam, maar HBOK stond op uit geslagen positie. Nadat beide ploegen een dot van een kans hadden gemist, ging de bal op de stip voor HBOK. Tom Clobus werd neergelegd en de op afstand staande scheidsrechter floot voor een vrije trap. Toen hij dichterbij kwam en de plek van de overtreding zag kwam hij terug op deze beslissing en kende een penalty toe, wat tot hevig protest leidde bij Forum Sport. Clobus ging zelf achter de bal staan en raakte de paal.

HBOK - Forum Sport

HBOK gaf niet op en een kwartier voor tijd was Clobus na een lange bal iedereen te slim af en de bal hobbelde achter doelman Davy Schilperoort voor de aansluitingstreffer. Je voelde aan alles dat de gelijkmaker zou komen want Forum Sport liep teveel achteruit. HBOK vocht voor wat het waard was en kwam verdiend op 2-2 dankzij een kopbal van Henk Abercrombie. De overwinning zat er helaas niet meer in.

HBOK - Forum Sport

HBOK mag tevreden zijn met de knappe comeback die het vanmiddag maakte. Als het de eerste helft dezelfde inzet had getoond had er wellicht meer ingezeten. Het ontlopen van degradatie lijkt nog steeds een moeilijk verhaal te worden. Zeker omdat het de komende twee wedstrijden op bezoek moet bij achtereenvolgens Deltasport en Sportlust. De Zunderdorpers moeten in deze wedstrijden absoluut punten pakken, anders gaat de laatste wedstrijd tegen concurrent GHC voor HBOK nergens meer om.

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s Rikus de Lange