HBOK start met nederlaag tegen Deltasport

In Zunderdorp heeft HBOK haar rentree in de eerste klasse niet kunnen bekronen met punten. Tegen Deltasport kwam het elftal van Don Guezen vroeg op achterstand en creëerde het zelf weinig . Doordat de bezoekers enkele levensgrote kansen niet verzilverden bleef de thuisclub in de wedstrijd. Maar HBOK miste haar spaarzame mogelijkheden en verloor de eerste competitiewedstrijd uiteindelijk met 0-1.

Promovendus HBOK begon goed aan het duel en had in de openingsfase het meeste balbezit. De thuisclub kreeg in de eerste minuten dan ook een aantal mogelijkheden. Zo schoot Robert Stuut een vrije trap in de handen van Deltasport-doelman Mathijs Donatz. In de tiende minuut kreeg Casper Penningh een kans, maar ook zijn poging was een prooi voor Donatz. Na een kwartier kwamen de bezoekers uit het niets op voorsprong. Na een verre inworp van Deltasport belandde de bal voor het doel van de gastheren. Via de kluts ontving aanvaller Denzel Ruperty de bal en schoot hij van dichtbij raak, 0-1. Na de openingstreffer had Deltasport de wedstrijd onder controle. HBOK wist, op een verdwaalde voorzet na, in de eerste helft niks meer te creëren. Deltasport kreeg daarentegen twee grote kansen om de score voor rust al uit te breiden. Doordat aanvallers Boulfalfal en Ruperty hun vizier niet op scherp hadden staan bleef het bij 0-1.

HBOK - Deltasport

Na de onderbreking bleef Deltasport de wedstrijd controleren. HBOK had veel moeite met de degradant uit de Hoofdklasse en kon maar moeilijk de weg naar voren vinden. De bezoekers, getraind door ex-prof Ton Pattinama, kregen wel kansen. HBOK had voornamelijk veel moeite met de verre inworpen van linksback Jayjay Gulpen. Uit deze inworpen ontstonden twee enorme kansen, echter zonder resultaat. Hierdoor bleef HBOK geloof houden in een onverdiende gelijkmaker. Vlak voor tijd was er zelf sprake van een klein slotoffensief van de thuisclub en kreeg Penningh twee mogelijkheden. Maar de pogingen van de middenvelder waren niet zuiver genoeg waardoor Deltasport uiteindelijk vrij gemakkelijk overeind bleef en verdiend met 0-1 won.

HBOK - Deltasport

Voor HBOK een vervelend begin van de competitie. Trainer Don Guezen: ‘’ We begonnen goed en waren in het eerste half uur de bovenliggende partij. Helaas verdedigden we niet goed en gaven we de goal weg. Hier moeten we absoluut van gaan leren. Op het eind hadden we nog de kans op de gelijkmaker. We hebben er alles aan gedaan, maar helaas het is niet anders.’’

Kijk voor alle uitslagen, het programma en de stand op de klassenpagina van zaterdag 1B.

Foto`s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)