HBOK ten onder tegen Voorschoten na discutabele strafschop

In een echte ‘zes punten-wedstrijd’ moest HBOK een enorme domper verwerken. Op eigen veld verloor het elftal van Don Guezen met 2-4 van Voorschoten’97 en de thuisploeg had zeker reden tot klagen. Bij een 2-2 tussenstand mochten de gasten, onterecht, aanleggen vanaf elf meter, tot grote ergernis van alles wat HBOK lief had.

“We zijn gewoon genaaid”, sprak trainer Guezen duidelijk aangeslagen. Guezen: “Ik kan de jongens verder niks kwalijk nemen. Natuurlijk was het voetballend niet altijd even goed, maar ze hebben veel strijd geleverd en heel veel weerstand geboden. Maar ik kan het begrijpen als je na zo’n onterechte beslissing het helemaal kwijt bent.”

Toen beide ploegen na de eerste 45 minuten de kleedkamers opzochten, was er nog niks aan de hand voor HBOK. Sterker nog, binnen één minuut had de thuisploeg al een voorsprong te pakken. Stein Wiedemeijer werd hard gevloerd in de zestienmeter en Tom Clobus meldde zich om de gegeven strafschop binnen te schieten. Clobus liet Voorschoten doelman Matthijs Keemink kansloos achter en zo stond Voorschoten zonder de bal te raken al op een 0-1 achterstand. De bezoekers hoefde niet lang te treuren, want Wouter Pen kon na een mooie solo de 1-1 hard en hoog achter Robin Thiel binnen schieten. Gedurende de eerste helft werd Thiel vaker op de proef gesteld, maar de doelman was onder meer alert toen Virgil Tijn-Asjoe recht op hem af ging. Aan de andere kant had Clobus aan een mogelijkheid genoeg om HBOK weer op voorsprong te zetten. Na een lange bal van Jordy Dijkhuizen was de aanvaller te slim voor de defensie van Voorschoten en met een lobje passeerde hij keeper Keemink. Het lukte HBOK echter niet om de voorsprong vast te houden tot de pauze. HBOK wist de corner niet goed te verwerken en Sunny Dihal strafte dit af door de 2-2 raak te schieten. Vlak hierna konden de spelers aan de thee en kon HBOK, ondanks die twee treffers, weer van voor af aan beginnen.

Vrjie trap Voorschoten tegen HBOK

Het begin van de tweede helft bood weinig spektakel aan de toeschouwers. Alleen Clobus deed in die periode van zich spreken, maar zijn inzet ging aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet. De ploegen kregen steeds meer moeite met het zware veld en leken elkaar niet veel pijn te kunnen doen, maar dat veranderde toen invaller Imro de Waard onreglementair werd gestuit door Steven Knijnenburg. De verdediger moest met rood vertrekken en dat bood de ideale gelegenheid voor de thuisploeg om de punten weer eens in Zunderdorp te houden. Het liep alleen compleet anders. Scheidsrechter Virancikli eiste een negatieve hoofdrol op toen hij Voorschoten een discutabele penalty gaf en toen Jim van der Krogt deze onberispelijk binnen schoot, was het verzet van HBOK gebroken. Thiel moest nog een aantal keer reddend optreden, maar was kansloos toen Bilal Karasahin een afgeslagen corner prachtig in de hoek schoot. De wedstrijd was daarmee definitief beslist en kreeg voor HBOK een extra nare nasmaak toen Robin de Groot met z’n tweede gele kaart het veld moest verlaten. Niet veel later klonk het eindsignaal van Virancikli en door de nederlaag liep Voorschoten weer drie punten uit op HBOK.

De teleurstelling was voelbaar bij Guezen en de trainer voelde zich vandaag bestolen. Guezen: “Het was gewoon geen strafschop en het is nu de derde keer op rij dat ons onrecht wordt aangedaan. Helaas zit dat nu allemaal tegen en dan is het lastig om een ommekeer te forceren. Maar er zit niks anders op. We hebben nog zes finales te gaan, te beginnen met Nootdorp.”

HBOK staat nu dertiende in de zaterdag eerste klasse B. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina.