Foto HAV | Raymond Dirven is bezig aan zijn eerste seizoen bij JOS

HBOK trekt met Raymond Dirven ervaren doelman aan

Raymond Dirven staat komend seizoen onder de lat bij zaterdag tweedeklasser HBOK. De 37-jarige Dirven volgt in Zunderdorp als eerste doelman de vertrekkende Robin Thiel (stopt) op. Twee weken geleden leverde de sluitpost zijn spullen in bij zondag Hoofdklasser JOS/Watergraafsmeer.

Al snel na het aangekondigde vertrek werd Dirven door meerdere zaterdagclubs gebeld. Eén daarvan was HBOK. “Mick Römer belde mij direct de volgende dag op: ‘hé Dirven, wil je volgend seizoen kampioen worden?’ Nou, kampioen worden is altijd leuk”, glimlacht hij. “De trainer (Marc Onsia, red.) ken ik en het gesprek met hem verliep goed. HBOK kwam over als een gezellige dorpsclub en het is lekker dichtbij.” Bovendien kreeg de doelman de garantie dat hij later aanwezig kan zijn voor wedstrijden. Zijn zoon speelt in de D1 van DCG en Dirven is elke wedstrijd aanwezig. “Dat was voor mij wel belangrijk. Daar heb ik ook mijn keuze op laten afhangen.”

HBOK wil met de doelman komend seizoen voor het kampioenschap in de zaterdag tweede klasse gaan. “Er zijn weinig verschuivingen. Ze proberen zich juist in de breedte te versterken. Daar schortte het dit seizoen aan, hoorde ik. Ik voel geen druk. Ik weet wat ik in me heb. De groep ken ik niet, alleen Tom de Lange, maar waarschijnlijk zal ik een soort van vaderrol krijgen als ervaren kracht tussen de jonkies”, grapt Dirven.

Nog altijd is hij op 37-jarige leeftijd van plan twee jaar door te gaan met keepen. “Daarna ga ik pas verder kijken. Het is jammer dat dit bij JOS niet kon en de manier waarop het gegaan is, maar mijn vizier staat nu op volgend seizoen en HBOK.”

Foto boven: Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!