Home / Algemeen / HBOK verrast met overwinning op Sportlust ’46

HBOK verrast met overwinning op Sportlust ’46

HBOK weet weer wat winnen is. De ploeg van Don Guezen verraste tegen nummer twee Sportlust ’46 met een 1-0 overwinning. In Zunderdorp was Stijn Wiedemeijer na een kwartier spelen met de enige treffer van de middag de matchwinner.

Als hekkensluiter probeerde de promovendus het tegen Sportlust ’46 met een nieuwe opstelling. “We hadden voor iets meer zekerheid gezorgd. We lieten hun het spel maken en hingen wat meer achterover. Daar hebben we bewust voor gekozen. Sinterklaas was het land uit, dus kozen we voor een kerstboomformatie”, grapte Guezen.

HBOK-Sportlust'46 01

En die nieuwe formatie pakte meteen goed uit. Na een kwartier spelen kwam HBOK op voorsprong. Op aangeven van Tom de Lange was het Stijn Wiedemeijer die de score opende voor de thuisploeg. Guezen: “Dat was lekker. Daarna hebben we nog een stuk of vier, vijf kansen gecreëerd alleen niet gescoord. Terwijl we zelf geen kansen hebben weggegeven.”

HBOK-Sportlust'46 04

De 1-0 kwam niet meer in gevaar en de eerste overwinning voor de ploeg uit Zunderdorp sinds 28 september was een feit. Guezen: “Deze overwinning is mega belangrijk, zeker tegen een kampioenskandidaat. Sportlust gaat aan het eind van het seizoen meedoen om de nacompetitie, dus we kunnen trots zijn op deze overwinning. En het is ook echt verdiend.”

HBOK-Sportlust'46 03

Maar het is volgens Guezen niet allemaal toe te schrijven aan de nieuwe instelling. “We hebben met hart en ziel gespeeld. Dat doen we altijd al, maar nu viel de bal eindelijk goed. We moeten in de eerste klasse ervoor zorgen dat we fit worden en fit blijven. Zeker tegen de grote clubs kunnen we niet verzaken. Elke wedstrijd is een finale, de punten zijn voor ons enorm belangrijk.”

Foto’s Rikus de Lange