HBOK wil in de eerste klasse blijven

HBOK heeft het dit seizoen moeilijk in de zaterdag eerste klasse B. De ploeg van trainer Don Guezen, die na dit seizoen vertrekt, bivakkeert in de onderste regionen van de competitie. Op dit moment bezet HBOK de twaalfde plaats wat zou betekenen dat er nacompetitie gespeeld zal moeten worden. Directe degradatie behoort ook nog tot de mogelijkheden net als directe handhaving, maar dat laatste ligt minder voor de hand omdat de afstand tot een veilige plek inmiddels zeven punten bedraagt.

Het ambitieuze HBOK werd vorig seizoen kampioen in de tweede klasse. De club zal zich aan het begin van dit seizoen ongetwijfeld hebben voorgenomen om in de eerste klasse goed mee te gaan draaien. De praktijk leert echter dat dit zo makkelijk niet gaat. Voorzitter Rikus de Lange heeft de hoop nog niet opgegeven. De Lange: ‘’We willen zoals bijna iedere club voor het hoogst mogelijke gaan, voor HBOK is dat op dit moment de eerste klasse. We hopen dat we erin kunnen blijven.  We willen tevens gaan investeren in de accommodatie (kunstgrasveld) zodat onze jeugd hiervan kan profiteren.’’

Volgend seizoen zal huidig AFC zaterdag 1 trainer Wessel Colijn voor de groep staan. Dit werd al vrij snel bekend nadat Don Guezen zijn vertrek had aangekondigd, deze vertrekt na vier mooie jaren naar huidig zondag vierdeklasser Ouderkerk.

Bestuurslid technische zaken Daan Braspenning vindt het jammer dat Guezen vertrekt maar denkt met Colijn wel een uitstekende opvolger in huis te hebben gehaald. Braspenning: ‘’Toen Don ons liet weten dat hij na dit seizoen zou stoppen hebben we gesprekken gevoerd met meerdere kandidaten. Wessel Colijn kwam heel enthousiast en zelfverzekerd over. Hij wilde heel graag bij ons aan de slag en daarom hebben we uiteindelijk voor hem gekozen. Mochten we het dit seizoen niet redden in de eerste klasse dan richten we ons volgend jaar op een directe terugkeer. Op dit moment zijn we ook aan het kijken naar met welke spelers we het volgend seizoen willen gaan doen. We weten bijvoorbeeld al dat Robin Thiel (OFC) en Tom Clobus (OSV zaterdag) vertrekken dus daar moeten we op anticiperen’’.

Verslag: Maarten Daniëls

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)