Home / Algemeen / HBOK wint alleen derde helft bij Valken

HBOK wint alleen derde helft bij Valken

In de zaterdag eerste klasse B heeft HBOK en pijnlijke nederlaag geleden tegen Valken’68. De ploeg van Don Guezen verloor met 2-0. Alleen de derde helft werd, zoals gebruikelijk voor de ploeg uit Zunderdorp, gewonnen.

Guezen: ” Er was een arbitraal trio aangesteld. Dat was een proef van de KNVB. Dat heeft alleen niet zo goed voor ons uitgepakt. Ze kwamen alle drie uit Noordwijk en stonden na afloop met een biertje in de kantine. Daarnaast waren er wel wat dubieuze beslissingen door hun genomen.” Ook op Twitter waren er wel wat opmerkingen over die aanstelling aangezien Valken’68 uit Valkenburg (vlakbij Noordwijk) komt.

Bij winst had HBOK hele goede zaken kunnen doen. Op een op het oog goed veld bleek niet zo goed gespeeld te kunnen worden. Guezen: ” Het was veel te zacht door de vele regen. Zo best was het dus niet. Dat is echter geen excuus voor ons spel. We waren dramatisch in de passing. Freek Teuling was niet scherp in de spits. We hebben gewoon te veel kansen nodig om tot scoren te komen.”

Na een kwartier maakte Valken’68 al de openingstreffer door Lars van Bommel. De tweede treffer viel in de laatste minuut van de wedstrijd door een doelpunt van Boonstoppel. Vlak voor die tweede treffer had Tijn Hammer al de rode kaart gehad. Guezen: “Ik denk dat wij zelf recht hadden op een penalty en misschien wel twee. Daarnaast as die rode kaart voor Tijn onterecht. Hij gleed uit innam toen een speler mee. Geel had misschien nog gekund, maar dit ging veel te ver.”

Na afloop vierde Valken’68 een verlaat carnavalsfeest. HBOK-trainer Don Guezen kon het niet laten om te laten zien dat hij aardig kan zingen en zo won HBOK alleen de derde helft, maar daar krijg je helaas geen punten voor.

Kijk voor de uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 1B.

Foto Twitter Valken’68