HBOK wint ook overtuigend zonder te sprankelen

Na vier wedstrijden staat HBOK alleen aan kop in de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Marc Onsia rekende probleemloos af met hekkensluiter Opperdoes. Ondanks dat het niet sprankelend was bij de Zunderdorpers, was de uitslag overtuigend: 1-5.

“Eigenlijk valt hier heel weinig over te zeggen”, kan Onsia kort over de wedstrijd zijn. “Ik vond het van onze kant niet goed. We gingen in het tempo van Opperdoes mee, telkens in de duels en daar moeten wij het niet van hebben. Voetballend gezien was het niet goed. Met die 5-1 op het scorebord is ook alles gezegd. Maar ik mag niet klagen.”

HBOK kende een droomstart toen Joey Noordenbos, afgelopen weekend tegen WVHEDW nog afwezig vanwege de geboorte van een tweeling, opende al na drie minuten de score. Twintig minuten later verdubbelde Anouar Lakbila de voorsprong. De 0-2 voorsprong bleek ook de ruststand.

Al snel in de tweede helft gooide Robin Schaaf de wedstrijd in het slot met de 3-0. De eretreffer van Opperdoes – een rake vrije trap van maar liefst 25 meter – was slechts voor de statistieken. Noordenbos herstelde de voorsprong immers weer naar drie doelpunten.

De vijfde treffer van de middag liet echter even op zich wachten. Schaaf miste eerst nog een strafschop, maar kreeg zijn tweede treffers alsnog cadeau van Kid Ronday, die de 5-1 aan hem gunde door keurig af te leggen. “Twee spitsen met twee goals en de ander (Ronday, red.) met drie assists. Ze hebben het stuk voor stuk goed gedaan”, was Onsia lovend. “Voorin gunt iedereen elkaar alles. Dat is onze kracht.”

Onsia wil de wedstrijd echter snel weer vergeten. “Opperdoes speelde met elf man op de eigen helft en om daar doorheen te komen, moet de bal snel rond gaan. Het was bij ons veel te traag. Geen hoogstaande wedstrijd, maar met twaalf punten uit vier wedstrijden alleen koploper mogen we niet klagen. Ikzelf ook niet. Je kan slechter starten als beginnend hoofdtrainer.”

Volgende week gaat HBOK op bezoek bij middenmoter OSV. Een week later spelen de Zunderdorpers tegen BOL, dat op twee punten volgt. “Allebei niet makkelijk. De hele competitie kijkt naar ons, niet naar BOL of WVHEDW. Wij hebben de gevestigde namen, zijn volgens iedereen de gedoodverfde kampioenskandidaat. Iedereen wil van ons winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto boven: Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)