HBOK zakt naar voorlaatste plaats na nederlaag tegen DSO

Zaterdag eersteklasser HBOK staat nu op een degradatieplaats. Tegen concurrent DSO werd met 3-1 verloren. De ploeg uit Zunderdorp was zeker niet de mindere, maar een vrije trap en een buitenspelgoal deden de ploeg van Don Guezen de das om (3-1).

Guezen: “Aan mij zal het niet liggen, maar ik denk dat we gewoon kwaliteit te kort komen op dit niveau. Ik las van de week dat de club graag in de eerste klasse wilde blijven, maar ik vraag me af of je dat we moet willen. Nogmaals aan mij ligt het niet. Ik zal er alles aan doen om HBOK voor de eerste klasse te behouden.”

FullSizeRender 2

Tegen DSO had HBOK de eerste helft de wind behoorlijk tegen, toch bleef de ploeg uit Zunderdorp goed op de been. Zeer teleurstellend was het dan ook dat tien minuten voor rust de thuisploeg toch op voorsprong kwam. Guezen: “Net als vorige week tegen Swift kwam dat doelpunt weer uit een dood spelmoment.”

FullSizeRender 5

Na rust had HBOk de wind vol in de rug. Kansen kwamen er voldoende. Imro de Waard en Tom de Lange waren dicht bij een treffer. Uiteindelijk was het De Lange die voor de verdiende 1-1 zorgde. Lang kon HBOK er niet van genieten want binnen een paar minuten was het 2-1. Guezen: ” Een 100% buitenspel doelpunt. Onze grensrechter vlagde ook. Het was zeker een paar meter buitenspel. Ongelofelijk dat hij dat doelpunt goed keurde.”

FullSizeRender 4

De irritaties liepen daar hoog op. Alleen Tom de Lange ontving de gele kaart en is volgende week geschorst. De ‘koppies’ gingen hangen na die tegentreffer. In de slotminus werd een overtreding op De Groot niet bestraft waardoor ook nog de 3-1 viel. HBOK zakt door de nederlaag naar een direct degradatieplaats. Guezen: ” Als ik aan mijn spelers vraag of ze er nog vertrouwen in hebben zeggen ze ‘ja’, maar tussen ‘ja’ zeggen en ‘ja’ doen zit nog wel een groot verschil. We zullen het zien de komende weken.”

Foto’s Rikus de Lange

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)