HDS krijgt drie punten cadeau van De Meer

De Meer heeft de opmars in de zondag derde klasse D met twee zeges op rij geen vervolg kunnen geven tegen HDS. De ploeg van trainer Donovan van Dam ging met 2-3 onderuit door een dure fout van doelman Thibo te Groen in de blessuretijd.

Ook in deze wedstrijd viel De Meer in de eerste helft weer terug in de oude manier van spelen: veel eerste ballen zijn voor de tegenstander en ook worden de ballen slordig ingespeeld. Al was de eerste kans van de wedstrijd voor de thuisploeg. HDS-doelman Johan Versteegh moest een afstandsschot van Stefan de Vries uit de hoek tikken. De volgende kans was voor HDS, maar een schot van Reinder Bustra ging ruim naast het doel.

In de veertiende minuut leek HDS op voorsprong te komen toen een voorzet via de voet van Rick van Coolen in het doel van De Meer verdween, maar op advies van de grensrechter werd het doelpunt afgekeurd. Dat lukte de gasten uit Leersum vijf minuten later wel. Een snelle aanval werd door Van Coolen afgemaakt: 0-1. De Meer probeerde voor rust nog op gelijke hoogte te komen, alleen werd een voorzet van Dennis Mulder door Louis Achterbergh naast het doel van HDS gewerkt.

De Meer - HDS

Na de rust ging De Meer beter spelen. Ruben Peuchen had al snel twee goede mogelijkheden, maar een geblokt schot en een redding van Versteegh waren niet genoeg voor de gelijkmaker. HDS kreeg minder kansen, al moest De Meer-doelman Thibo te Groen een bal over de lat tikken na een snelle aanval van de gasten. Na 53 minuten kwam de thuisploeg eindelijk op gelijke hoogte. Peuchen wist nu wel Versteegh te passeren, op aangeven van Tes Abbenhues.

Nog geen twee minuten later werd de vers ingevallen Thomas Gesink onrechtmatig gestuit in het strafschopgebied, waardoor de bal op de stip werd gelegd. Danny Paulich hoefde niet te twijfelen en schoot onberispelijk de 2-1 voor De Meer binnen. Zo had de thuisploeg meteen de leiding genomen in de wedstrijd. In de 64ste minuut trok HDS de stand weer gelijk. Oog-in-oog met doelman Te Groen faalde Wilco van Drie niet en tekende hiermee voor de 2-2.

De Meer - HDS

Het spel ging vervolgens over en weer. Eerst vond HDS’er Roy Meerwijk het zijnet en in de daaropvolgende aanval zag Abbenhues zijn bal buiten bereik van doelman Versteegh via de lat terug in het veld keren. Toen de slotfase naderde leken beide ploegen genoegen te nemen met een punt, maar HDS had in de negentigste minuut het geluk aan haar zijde. De Meer-doelman Te Groen schoot zijn doeltrap pardoes in de voeten van de spits van HDS. Hij legde de bal af op Wilco van Driel, die niet faalde en de bal tot afgrijzen van Te Groen in de verre hoek schoot: 2-3.

Zo nam HDS onverwachts drie punten mee naar Leersum door een gelukkig doelpunt in de slotfase. De Meer zakt door de 2-3 nederlaag naar de elfde plaats in de zondag derde klasse C, al is de achterstand op de middenmoot klein.

Verslag en foto’s Peter van Rossum

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)