Heerlijke topper Arsenal – De Meteoor

De topper in de vierde klasse E vandaag tussen Arsenal en De Meteoor is onbeslist geëindigd. NA negentig minuten stond er 1-1 op het bord. Een terechte uitslag na een boeiend gevecht. Beide ploegen speelden vol voor de winst en het publiek hoefde zich geen moment te vervelen. Zowel Arsenal als De Meteoor hadden kansen op de volle winst, maar na afloop kon iedereen zich vinden in het gelijkspel. Beide ploegen blijven hiermee bovenaan staan in het klassement.

Het was even goed kijken vanmiddag in welke klasse deze wedstrijd werd gespeeld. Er stonden namelijk een aantal spelers op het veld die we in eerdere jaren op een hoger niveau zagen. Doelman Nick Ruijmgaart van Arsenal komt van Purmersteijn, spits Said Saidi Amor van Chabab en Ferry Noordhuis van De Meteoor was vorig jaar nog topscorer in de tweede klasse namens TOB. Neem daarbij de uitstekende leidende scheidsrechter Henk Jongbloed uit Krommenie en de topper in de vierde klasse kon beginnen.

Arsenal opende zeer sterk en De Meteoor werd even overlopen. In de 2e minuut was het al raak. Er was even discussie over het te zacht zijn van de wedstrijdbal, maar Arsenal nam de vrije trap toch snel. De Meteoor was niet alert en Rocky Oomink kon namens de thuisploeg met het hoofd de 1-0 binnenkoppen. De Meteoor was direct van slag en Arsenal kreeg direct nog een paar grote kansen. Met name Saidi Amor kreeg de bal er niet in. Toen De Meteoor enigszins van de schrik was bekomen kreeg het een vrije trap zo’n twintig meter van het Arsenal doel. Ferry Noordhuis ging achter de bal staan en schoot hem met links over de muur in de rechterkruising. Een wonderschoon doelpunt en de 1-1.

Rocky Oomink maakte de 1-0 voor Arsenal

Daarna raakte de wedstrijd in balans en kwamen er kansen over en weer. Ook irritaties. In de strijd werd er af en toe hard ingegaan en de verder goed spelende Sergio Comvalius van De Meteoor mocht van geluk spreken dat hij geel kreeg na een harde tackle, nadat hij door zijn benen was gespeeld. Rood had zeker ook gekund. Het enige twijfelachtige moment van de uitstekend leidende scheidsrechter Jongbloed. Bij Arsenal was met name Raymond Alexander in het resterende deel van de eerste helft erg actief, maar de combinaties met Saidi Amor kwamen steeds net tekort. De rust werd bereikt met nog steeds de 1-1 op het bord.

Ferry Noordhuis: Mooie vrije trap 1-1

Na rust waren de gemoederen wat gekalmeerd en werd er af en toe goed gevoetbald. Aan de kant van De Meteoor speelde aanvoerder Mike Huisman een zeer goede wedstrijd en onder zijn leiding kwam Ferry Noordhuis net na rust een paar keer  gevaarlijk voor het doel. Keeper Ruijmgaart van Arsenal stond echter steeds in de weg. Arsenal probeerde het met Saidi Amor, maar deze speelde niet zijn gelukkigste wedstrijd. Uchenna Nwangri probeerde het een paar keer direct uit een vrije trap, maar zijn schoten troffen geen doel. In een tumultueuze slotfase hadden beide ploegen nog kans op de winst en in de laatste minuut werd er zelfs nog een bal van de doellijn gehaald door De Meteoor. Na het laatste fluitsignaal kon iedereen erin berusten. Beide ploegen hadden gestreden en deelden met 1-1 de punten.

De trainers waren het erover eens dat het vooral een goede voetbalmiddag was geweest in Amsterdam Zuid.
Gerrie Breugem van de Meteoor:’We stonden verdedigend goed tegen hun gevaarlijke mensen. Na rust hadden we voor kunnen komen, maar zij hadden in het begin van de wedstrijd afstand kunnen nemen. Het wordt nog een mooi seizoen.’

Trainer Iwan Zandwijken, die zijn zoon Iwan een goede wedstrijd zag spelen, kon erin meegaan.
Zandwijken:’Dit was een mooie wedstrijd met een terechte uitslag. Wij willen graag hogerop, maar troffen vandaag een gelijkwaardige tegenstander. Het was een echte derby, waarbij vele spelers elkaar kennen, dan zie je dat zelfs de beste spelers een beetje spanning hebben. Aan het einde van het seizoen hopen wij nog steeds bovenaan te staan.’

Al met al een boeiend gevecht tussen twee titelkandidaten vanmiddag.