Hennie de Ruiter

Hennie de Ruiter vertegenwoordigt Amsterdam in ledenraad KNVB

Vanaf 1 januari 2016 verandert de structuur van de KNVB. In plaats van zestig ledenraadsleden verspreid over zes districten wordt er gestart met dertig leden verdeeld over 30 kieskringen. Voor de kieskring Amsterdam is Hennie de Ruiter gekozen door de verenigingen. “Ik heb er heel veel zin in. Vanaf 2013 ben ik actief vanuit de ledenraad en heb mijn bijdrage geleverd om de nieuwe structuur op te zetten. Nu wil ik deze lijn verder doorzetten.”

De KNVB gaat er vanuit dat door de nieuwe opzet er een betere samenwerking ontstaat tussen Zeist en de ruim 2500 voetbalverenigingen die ons land telt. “De KNVB is op dit moment erg top-down georganiseerd. Vanuit de nieuwe opzet komen de verenigingen centraal te staan. Mijn rol is om onder andere verenigingen te helpen en te ondersteunen en de geluiden vanaf de velden naar Zeist te brengen.”

De Ruiter staat achter de nieuwe opzet en zal de komende periode, in samenwerking met de arbeidsorganisatie contact zoeken met de verenigingen”

Het is de bedoeling dat de clubs binnenkort al positieve verbeteringen zullen merken door de veranderingen die zijn en worden doorgevoerd. “Het gaat bij voetbal in eerste instantie natuurlijk om het plezier dat we eraan beleven. Van belang is om er voor te zorgen dat iedere week de organisatie op een goede en gezonde manier weer draait. De Ruiter is bekend met het wel en wee binnen verenigingen vanuit zijn periode als bestuurslid bij Zuidvogels en SDO. De aftrap voor het starten met de nieuwe ledenraad staat gepland op 16 januari.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)