Home / Algemeen / Henrichs: “Ajax hoort in topklasse”

Henrichs: “Ajax hoort in topklasse”

VIDEO Ajax-voorzitter Hennie Henrichs vindt dat de amateurs van Ajax op het hoogste niveau horen te spelen. Dat zei hij, nadat de zaterdag 1 kampioen was geworden in de eerste klasse A, tegen Het Amsterdamsche Voetbal. “Het is de filosofie van Cruijff maar ook die van Ajax.”

Henricht reikte afgelopen zaterdag (12 mei) de kampioenschaal uit aan aanvoerde Wouter van der Molen en sprak over het kampioenschap van de saamhorigheid. Henrichs: “Ajax hoort altijd het hoogste na te streven. Toen we in 1983 begonnen met de amateurtak hadden we dit al voor ogen. Die doelstellingen zijn nog steeds het zelfde. De topklasse is het doel en dat is de filosofie van Ajax en ook die van Cruijff. Het eerste amateurteam moet ook een opleidingselftal worden.”

Bekijk het gesprek met Hennie Henrichs dat Mathijs Groenewoud met de voorzitter had. De verslaggever wordt ook nog eens verrast door feestvierende Ajacieden met een bierdouch!
[tubepress video=”mI2QqY5t63g” embeddedHeight=”356″ embeddedWidth=”580″ title=”false” showInfo=”false” views=’false’ length=”false” ]