Home / Algemeen / Herenmarkt stopt er noodgedwongen mee

Herenmarkt stopt er noodgedwongen mee

Voetbalclub Herenmarkt houdt op te bestaan. De club kan een hoogopgelopen schuld niet binnen twee jaar aflossen en heeft daarom besloten de stekker er uit te trekken. Voorzitter Radjin Orie heeft nog van alles geprobeerd om het onheil te voorkomen maar slaagde hier dus niet in.

Herenmarkt-voorzitter Orie: “ Het is klaar met Herenmarkt. Erg jammer, maar het is helaas niet anders. Het stadsdeel eist dat Herenmarkt haar schuld van ongeveer 45.000 euro binnen twee jaar terug betaalt. Dit is voor ons absoluut onhaalbaar. Toch hebben we van alles geprobeerd en keihard gevochten om alsnog tot een oplossing te komen. Er zijn informatieavonden geweest met oplossingsrichtingen waar bovenal de leden hun stem hebben laten horen . Ook wilden we graag fuseren, maar de clubs waarmee we spraken willen pas over een jaar aan een samenwerking denken. We stoppen er dus mee bij Herenmarkt. Wel ben ik blij om te melden dat vier elftallen van ons op het sportpark blijven en bij Nieuw Sloten onderdak hebben gevonden.”

Nadat bekend werd dat het clubhuis van Herenmarkt leeg komt te staan heeft Chabab haar oog laten vallen op de accommodatie van Herenmarkt. Herenmarkt-voorzitter Orie over de plannen van Chabab: “ Ik heb hier eigenlijk geen reactie op. Op dit moment zitten wij nog op het complex, verder weet ik van niks. De gemeente zal uiteindelijk gaan beslissen wie de nieuwe huurder van de accommodatie wordt. Ik denk dat dit pas in augustus bekend zal worden.”

Lees hier het bericht over de plannen van Chabab om op de velden van Herenmarkt te gaan voetballen.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)